Inicio Actualidad TFG de l’Elena Grueso – “Gata Cattana: com continuar el seu llegat”

TFG de l’Elena Grueso – “Gata Cattana: com continuar el seu llegat”

Esteu aquí

Un acompanyament de La Capsa.


Com cada any el dispositiu d’acompanyament als treballs finals de grau dona suport a nous pratencs que es troben a l’últim any dels seus estudis en arts en viu. Com ens trobem a La Capsa, ens dirigim als treballs de final de grau en l’especialitat de música. Aquesta edició ja és la cinquena d’aquest dispositiu, que s’emmarca a les línies de suport a la creació dins del Sistema d’Arts en Viu del Prat.


Qui és l’Elena Grueso


Enguany una de les participants és l’Elena Grueso, antiga alumna de L’Escola d’Arts en Viu i usuària de La Capsa, on acudeix com a espectadora i també com a música professional. Els seus estudis se centren a aconseguir un control de la seva veu tant tècnicament com estilísticament (dintre del jazz i la música moderna) així com la formació d’una consciència i esperit crític dins del seu imaginari musical.

MAS:  Cornellà disposa de refugis climàtics per minvar l'efecte de les altes temperatures


Gata Cattana: com continuar el seu llegat


El tema de la seva tesi és un anàlisi estilístic i musical del poemari de la Gata Cattana “La Escala de Mohs”. L’Ana Isabel Garcia Llorente (Gata Cattana) va ser una rapera, poeta feminista i politòloga espanyola. La seva prematura mort als 25 anys no va impedir que ens deixés un llegat de quatre àlbums discogràfics, dos llibres de poemes i un documental homenatge a la seva figura.


Els principals objectius de l’Elena són analitzar l’antologia poètica de la Gata Cattana per inspirar-se en el seu discurs, que empodera a la dona i que anima a la lluita social, sent conscient del valor que aportat dins del feminisme, la poesia i l’escena rap nacional.  És a través d’aquest anàlisi que es vol hohmenatjar-la, ja que gràcies a ella moltes joves com l’Elena l’han pogut tenir com a referent en l’adolescència.

MAS:  El mes de novembre, ple de propostes de l’Aula de Ciutadania


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorControl económico llega a la Premier League inspirado en LaLiga tras años deficitarios
Artículo siguienteL’Elena Grueso enregistra el seu treball final de grau “Génesis”
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí