Inicio Actualidad Neix la Taula per a la Interculturalitat del Prat

Neix la Taula per a la Interculturalitat del Prat

dijous, 16 maig, 2024 – 13:45


L’any 2005, es va constituir la Taula de Nova Ciutadania. Un òrgan ciutadà, de caràcter consultiu, que va néixer amb l’objectiu de desenvolupar accions i iniciatives que ajudessin a informar, sensibilitzar i acollir a persones nouvingudes al Prat.


Després de gairebé 20 anys treballant per crear una ciutat més compromesa i cohesionada, aquest espai de participació ciutadana ha dut a terme un procés de reformulació per tal de treballar des d’una mirada més amplia i transversal.


Taula per a la Interculturalitat


La Taula de Nova Ciutadania passa a dir-se Taula per a la Interculturalitat. Això es deu en gran part a la inclusió de nous agents socials que ajudaran a desplegar les polítiques i les bones pràctiques d’inclusió i d’antiracisme a la ciutat.

MAS:  La Biblioteca Antonio Martín, Indisciplinada


Entitats de caire social i d’àmbits diversos com el Centre de Promoció Social Francesc Palau, SAÓ Prat, Creu Roja, Càritas o Orgull Pota Blava formaran part d’aquesta nova etapa de la Taula.


També ho faran diferents representats dels centres educatius i les seves associacions familiars (AFA); entitats veïnals; sindicats i diversos col·lectius representatius de la diversitat cultural com: l’associació Salvadoreña de Catalunya, la comunitat islàmica local, la Federació paquistanesa (PAK) i l’associació de la comunitat xinesa.


La Taula per a la Interculturalitat estarà presidida per la Marisol Rojas, Tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament.


Nou pla local de ciutadania i interculturalitat

MAS:  Constitució de la xarxa local de Noves Oportunitats Educatives (NOE) del Prat


Durant els propers mesos, la seva primera tasca serà treballar la renovació del Pla local de ciutadania i interculturalitat. Un pla que marcarà les orientacions de treball pels propers anys en aspectes com el reconeixement de la diversitat cultural; l’acollida a persones nouvingudes; la integració de les persones migrades i refugiades i la igualtat de drets de ciutadania.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorFesta jove contra la LGTBIQfòbia
Artículo siguienteLanzan la primera aplicación web de inteligencia artificial para enseñanza
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí