Inicio Actualidad La Cantata torna a omplir el CEM Julio Méndez per “Canviar-ho tot”

La Cantata torna a omplir el CEM Julio Méndez per “Canviar-ho tot”

Esteu aquí

Sota el lema “Canviar-ho tot”, sis-cents alumnes van participar en la 20a Cantata per encoratjar els joves a rebel·lar-se davant les injustícies

dimarts, 14 maig, 2024 – 14:30


El passat divendres 10 de maig, el CEM Julio Méndez va acollir la 20a edició de la Cantata, un projecte en xarxa que es realitza des del 2002 implicant l’alumnat i professorat de música de tots els centres educatius de primària de la ciutat.


L’activitat és una proposta musical i teatral impulsada per L’Escola d’Arts en Viu i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Prat, en el marc del programa d’Interseccions. Un esdeveniment on els i les protagonistes de la jornada es reuneixen per formar part d’un gran cor i interpretar una història que els interpel·li, amb l’acompanyament musical d’un combo d’alumnes de L’Escola d’Arts en Viu  i la dramatització de la història amb alumnes de teatre de la mateixa escola.

MAS:  Amb la tardor, arriba als centres culturals una nova oferta formativa de tallers, cursos i xerrades


Com cada any, aquest acte de ciutat es converteix doncs en un moment molt especial per a l’alumnat i les seves famílies a l’hora d’acomiadar l’etapa escolar de la primària i compartir-ho dalt de l’escenari amb la resta de companys i companyes dels centres educatius del Prat.


 “Canviar-ho tot”


La Cantata d’enguany va reprendre el lema “Canviar-ho tot” de l’edició anterior: una història i eix temàtic que encoratjava els joves a rebel·lar-se davant les injustícies.


La història narra com cinc alumnes de la mateixa classe de 6è són afegits a un grup de denúncia de Whatsapp, fet que els portarà a unir-se, fer-se preguntes i descobrir a poc a poc com superar les pors i incerteses davant els canvis.


Les cançons interpretades per la banda i cantades per l’alumnat acompanyaven cadascuna de les escenes, sumant-se a aquest lema reivindicatiu.


Com funciona la Cantata?


La Cantata se celebra cada any, però el format i continguts es repeteixen dos anys consecutius. En aquesta 20a edició doncs, les músiques, lletres, dramatúrgia i coreografies creades pel professorat de L’Escola d’Arts en Viu reprenien l’eix temàtic vinculat al grup de denúncia per presentar-lo per primera vegada a les famílies de l’alumnat de 6è d’enguany.

MAS:  Més de 1.300 persones participen a la segona desfilada per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI al Prat


Des del mes d’octubre, el professorat especialista de l’assignatura de música, ha estat l’encarregat d’ensenyar les cançons a l’alumnat de final de cicle. El contingut de treball es va plantejar tenint en compte el currículum musical de 6è, incorporant aspectes com la lectura, el moviment i el cant coral.


A més a més, per segon any l’alumnat de teatre de L’Escola d’Arts en Viu ha tornat a interpretar les escenes dramatitzades de la Cantata.


Un acte de ciutat multitudinari


La gran acollida de la Cantata com a acte de ciutat i el seu volum d’aforament ha fet que l’esdeveniment s’organitzés en dos torns, tal com ja es va fer en l’edició anterior.

MAS:  Reforç de la neteja a la ciutat amb el servei Pam a Pam


El primer torn va començar a escalfar motors a les 9.30 h amb l’arribada de l’orquestra i els actors i les actrius de L’Escola d’Arts en Viu que van realitzar el primer assaig.


Tot seguit a les 10 h, arribava l’alumnat de les escoles Galileo Galilei, Bernat Metge, Can Rigol, Institut-escola del Prat, Sant Jaume, Ramon Llull, Escola del ParcJosep Tarradellas per poder fer un assaig general abans que entressin les famílies, que van omplir el poliesportiu de gom a gom.


A la tarda, les escoles Joan MaragallCharles DarwinJaume BalmesPepa ColomerJacint VerdaguerLa SedaNostra Senyora del Mar i Mare de Déu del Carme van poder fer un breu assaig abans del segon torn, que va posar fi a una jornada molt emotiva.


Ja podeu recuperar el reportatge que va fer El Prat TV, i també les fotografies d’aquest dia tan especial!


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEstos son los vecinos de Baix Llobregat que serán reclutados en caso de que España entre en guerra
Artículo siguientePreparativos finales para la Louis Vuitton 37ª America’s Cup en Barcelona
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí