Inicio Actualidad Recursos per portar una vida activa i saludable a la tercera edat

Recursos per portar una vida activa i saludable a la tercera edat

L’Ajuntament de Cornellà duu a terme polítiques socials dirigides a promoure una vida activa i saludable a la ciutadania de més edat, a través de tallers formatius, exercicis físics, activitats socials i culturals, etc. A més de destinar una sèrie de recursos i serveis específics per prevenir l’aïllament social i atendre les necessitats de les persones més grans de 65 anys, que representen el 20% de la població total de Cornellà (segons dades d’Idescat 2022).

A continuació, es detallen alguns dels principals recursos al servei de la gent gran:

Servei de Teleassistència disponible les 24 hores del dia i gratuït per a persones segons certs criteris, i el Servei d’Alarma Telefònica amb custòdia de claus.

MAS:  Lliurats els premis del IV Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Programes de prevenció en col·laboració amb entitats com Creu Roja: Campanya ‘Cop de calor’, programes contra la solitud.

Vine a fer Esport Salut!: Activitat física moderada guiada per monitors, per fer exercici de forma saludable i en companyia.

Casals de Gent Gran orientats a la promoció del benestar de les persones.

17.922 PERSONES MAJORS DE 65 ANYS A CORNELLÀ

Centres cívics amb activitats formatives i lúdiques dirigides a qualsevol edat, de periodicitat trimestral.

Xerrades de promoció de la salut en diferents centres i entitats realitzades per professionals de l’Àrea de Salut Pública.

Tallers d’estimulació de la memòria amb tècniques que permeten prevenir i endarrerir la pèrdua de la memòria. S’ofereixen als Casals, Centres Cívics i en algunes associacions veïnals.

MAS:  Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

Tallers d’autoestima per potenciar els recursos personals per millorar l’autoestima i l’adaptació als canvis propis de l’envelliment. Es duen a terme al Centre Cultural Joan N. García-Nieto

Caminades i sortides culturals que ajuden a potenciar hàbits saludables i promoure els espais públics i naturals de la ciutat.

Dinar de Pre-Nadal on es reuneixen unes 800 persones grans de la ciutat.

Aprendre informàtica i ús de dispositius mòbils al Citilab.

Altres: serveis municipals que no són exclusius per a la gent gran, però s’hi inclouen, com els cursos per a dones del CIRD, activitats programades a les biblioteques municipals, etc.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEscultures electròniques creades per noies de Cornellà per sensibilitzar sobre el canvi climàtic
Artículo siguienteBombona de butano a 10 euros en Baix Llobregat. Cómo conseguirla
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí