Inicio Actualidad Eleccions al Parlament de Catalunya: tingues tot a punt per votar

Eleccions al Parlament de Catalunya: tingues tot a punt per votar

dijous, 9 maig, 2024 – 14:30


Aquest diumenge, 12 de maig, se celebraran les eleccions per escollir els i les representants de la ciutadania al Parlament de Catalunya. Al Prat, les persones amb dret a vot disposaran de 16 col·legis electorals on exercir-lo. Com és habitual, els centres obriran portes a les 9 h i tancaran a les 20 h, moment en què s’iniciarà el recompte.


Per saber on s’ha de votar, es pot accedir al servei virtual de Consulta de Locals Electorals, o bé obrir un xatbot escanejant el codi QR que apareixerà als cartells que es penjaran diumenge als col·legis electorals.


Qui pot votar


A les eleccions al Parlament poden votar les persones amb ciutadania espanyola majors d’edat inscrites al cens electoral, tant si resideixin a l’estat com a l’estranger.

MAS:  Música de tancament


El dia de les eleccions


Per votar, els electors i electores han d’apropar-se a la mesa d’un en un, on informaran del seu nom i cognoms als membres d’aquesta i els mostraran algun dels documents següents: DNI, passaport o permís de conduir (físic o mitjançant l’aplicació miDGT). Un cop comprovada la identitat de la persona, el sobre tancat i amb la papereta s’introdueix dins de l’urna corresponent.


Cal recordar que cada partit presenta les persones candidates en una llista tancada i bloquejada. És a dir, no es poden seleccionar individualment candidats de la llista ni alterar-ne l’ordre.


Persones amb mobilitat reduïda


L’Ajuntament del Prat ha posat a disposició de les persones amb limitacions de mobilitat un servei d’acompanyament amb transport adaptat fins al col·legi electoral per tal que puguin exercir el dret a vot. Les que hi estiguin interessades l’han de sol·licitar a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) 93 379 00 50, ext. 5118, de dilluns a divendres, en horari de 9 a 13.30 h. El mateix dia de les votacions, abans de les 14h, també poden sol·licitar-lo trucant al 93 379 00 50. El servei es prestarà en la franja horària compresa entre les 15 i les 19 h del 12 de maig.

MAS:  Nova edició del programa d'oci nocturn saludable per a joves 'Nits Insòmnia'


Les dades que caldrà donar per sol·licitar el servei són: nom i cognoms, adreça, telèfon, col·legi electoral on es vota, nivell de dependència i/o mobilitat i condicions de l’edifici on viu (si disposa d’ascensor o, en cas contrari, com són les escales).


Seguiment de la jornada i els resultats


Els diferents canals municipals -web, perfils d’Instagram, Facebook i Twitter, i canals de Telegram i Whatsapp– informaran al llarg de la jornada de les dades de participació i, un cop finalitzat l’escrutini, dels resultats de les votacions. Tota la informació, incloses les dades de l’escrutini en temps real, es podran consultar a elprat.cat/eleccions. Així mateix, elPrat.tv i El Prat Ràdio faran cobertura del desenvolupament de la jornada electoral.   

MAS:  El consell de la FP es reuneix per impulsar la Formació Professional al Prat

- Te recomendamos -
Artículo anteriorRecuerdos únicos: Sweet & Tender Fotografía y sus sesiones de fotos para bebés en Tarragona
Artículo siguienteHerido el presidente del PP en Tarragona tras sufrir un accidente de moto este martes
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí