Inicio Actualidad El Prat es suma al Dia del Comerç Just amb diferents accions

El Prat es suma al Dia del Comerç Just amb diferents accions

divendres, 10 maig, 2024 – 11:30


El 14 de maig es celebra el Dia Mundial del Comerç Just. Enguany, l’Ajuntament, vol celebrar aquesta jornada amb un seguit d’activitats amb l’objectiu de posar en valor la importància de promoure un model econòmic just amb les persones i el medi ambient.


A diari, indústries milionàries liderades per empreses multinacionals utilitzen matèries primeres conreades sota condicions abusives de treball, preus ínfims i explotació infantil. El Dia Mundial del Comerç Just pretén sensibilitzar sobre les condicions insostenibles en les quals s’elaboren productes quotidians com la roba, el cafè, el sucre o articles d’higiene.


Les activitats, que es duran a terme durant el mes de maig, volen fer reflexionar a la ciutadania sobre el poder que tenen les persones per poder transformar el món gràcies a les seves eleccions diàries de consum.

MAS:  Continuen les mesures restrictives per l'alerta de sequera en fase d'excepcionalitat


Racons de lectura


Durant tot el mes de maig, es duran a terme diferents racons de lectura, amb llibres especialitzats en la temàtica de comerç just, tant a les escoles de la ciutat com també a la Biblioteca Antonio Martín.


Els llibres són “Haki, la papallona màgica”, “Nhu i la revolta de les samarretes xerraires” i “Això (no) és just”.


El material està proporcionat per La Coordi, entitat formada per Alternativa3, FETS, Oxfam Intermón, SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària, que té com a principal objectiu articular el Comerç Just i les Finances Ètiques a Catalunya, en el marc de l’Economia Solidària.

MAS:  El sospitós de provocar els darrers incendis, detingut de nou


Racons de lectura:


  • Biblioteca Antonio Martín (del 13 al 18 de maig)

  • Escola Jaume Balmes

  • Escola Bernat Metge

  • Escola Joan Maragall


A més, també podrà trobar material d’informació i sensibilització a diferents centres cívics de la ciutat com el Palmira Domènech, el Sant Jordi – Ribera Baixa, Jardins de la Pau i Centre Cívic i Comunitari Delta.


Xerrada central


Per commemorar els 25 anys de la Festa del Comerç Just, tindrà lloc la xerrada “Comerç Just: accions locals amb impacte global”.


Serà el proper dijous 16 de maig de 10 a 12 h, a la Biblioteca Gabriel Garcia Marquez, de Barcelona. Serà a càrrec de de Laura López, productora de sucre de canya del Paraguai i la periodista Sònia Sánchez, del Diari Ara.


Inscripcions al següent enllaç.


Concurs de dibuix


També infants i joves poden participar en un concurs de dibuix sobre el comerç just, on podran guanyar premis com llibres, una bossa de cotó orgànic i xocolata. Tots són productes provinents del comerç just.


Podeu consultar les bases en el següent enllaç.


Altres activitats


Per a més informació i per conéixer altres activitats podeu consultar el web de referència de la campanya “Jo trio”.

MAS:  Un estiu poètic i musical al Cèntric

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl 12 de maig, cita amb les urnes per a 63.082 cornellanencs i cornellanenques
Artículo siguienteLa sostenibilidad urbana como compromiso global para un futuro verde
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí