Inicio Actualidad Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per...

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

Esteu aquí

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori rebutja, amb la unanimitat de tots els grups municipals, l’ampliació de l’aeroport per preservar els espais naturals del delta del Llobregat.

dimarts, 22 novembre, 2022 – 12:45


L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, s’ha reunit aquest dilluns, 21 de novembre, a la tarda amb la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Maria Eugènia Gay. Durant la trobada, que ha tingut lloc a la Casa de la Vila, li ha traslladat la necessitat d’impulsar l’estació intermodal al Prat de Llobregat i d’adoptar mesures per frenar la regressió del litoral deltaic el més aviat possible i el compromís de l’Estat per fer-ho possible, entre d’altres qüestions.

MAS:  Jardins de la Pau, un espai de referència per a promoure i treballar la dansa en comunitat


Pel que fa a l’estació intermodal, l’alcalde del Prat ha traslladat a la delegada del Govern de l’Estat la següent demanda: “Necessitem que l’Estat es comprometi i afirmi que hi haurà estació d’AVE al Prat que ens connecti amb Atocha. A partir d’aquí, s’ha de veure com es fa la connexió amb Rodalies i amb la resta de línies del país. A partir d’aquí es podrà fer un pla d’usos i un pla executiu sobre el que cal construir”.


Pel que fa a la mesures per frenar la regressió del litoral deltaic, Mijoler ha tornat a insistit en la necessitat d’adoptar mesures estructurals urgents per protegir-lo i ha explicat que la Secretaria d’Estat de Medi Ambient ja ha licitat un estudi sobre les mesures que s’haurien de prendre amb aquesta finalitat. L’elaboració d’aquest estudi és un dels compromisos que va adoptar el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, en la reunió matinguda amb l’alcalde del Prat el passat 19 de maig.

MAS:  Arrenca la campanya de vacunació de la grip


Mijoler demana millorar el servei de la Seguretat Social al Prat


Durant la reunió amb la delegada del Govern de l’Estat,  Mijoler també ha reiterat que cal millorar el servei a la ciutadania per part de les oficines de la Seguretat Social, una necessitat que es va manifestar especialment arran de la pandèmia de la covid. L’alcalde del Prat ja va expressar recentment aquesta necessitat al director provincial de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).


A propòsit de la reobertura del debat sobre el futur de l’aeroport del Prat, Mijoler ha tornat a recordar la postura unànime del consistori, amb el consens de tots els grups municipals, en contra de l’ampliació de la infraestructura.  “No estem defensant el nostre territori perquè sí, defensem una altra infraestructura, com són els espais naturals del delta, en coherència amb l’Agenda 2030 i la situació d’emergència climàtica” – ha exposat l’alcalde del Prat, que ha remarcat la necessitat de defensar un model de desenvolupament sostenible, que conjugui un aeroport internacional a l’alçada del que reclama Europa amb la preservació dels espais naturals i agraris.

MAS:  El Servei de Mediació ensenya la seva metodologia de treball a l’alumnat d’un Cicle Formatiu d’Integració Social


Aquesta ha estat la primera trobada institucional de l’alcalde del Prat amb Maria Eugènia Gay des del seu nomenament com a delegada del Govern de l’Estat a Catalunya el mes de gener d’enguany.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLluís Tejedor, Carlota Dobaño i Amics del Prat reben els Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat
Artículo siguienteInaugurada l’exposició “Consum Conscient” per promoure la compra responsable
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí