Inicio Actualidad Exposicions i molta activitat cultural aquesta tardor

Exposicions i molta activitat cultural aquesta tardor

L’activitat cultural de Cornellà agafa al setembre velocitat de creuer per endinsar-nos en un ampli ventall de propostes que abasten des d’exposicions, teatre, música, lectura, tallers formatius i de lleure…En definitiva, infinitat d’alternatives per no avorrir-se.

El marc expositiu s’obre amb dues propostes destacades. Al Museu Palau Mercader (el diumenges es pot visitar) fins el 21 de gener hi ha l’opció de visitar la mostra ‘Cossos que parlen. Les representacions del cos en les autores de còmic 1910-2022’,  sobre el procés de recuperació de la veu de les dones a través de les representacions del cos en l’àmbit de la il·lustració i els còmics.Un recorregut que posa en evidència com l’estereotip patriarcal ha sotmès les dones a rols de gènere i ha abusat del seu cos com a reclam comercial, per mostrar com es produeixen l’alliberament i l’empoderament quan les autores poden expressar-se lliurement.

MAS:  Apaguem llums una hora per donar un respir al planeta

L’exposició és a cura de Marika Vila, il·lustradora, historietista i experta en  representació d’identitats de gènere, i relata com les ninotaires, il·lustradores i autores de còmic han canviat la representació del cos femení des de d’inicis del segle XX fins al moment actual.

La mostra, organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà, es pot visitar fins el dia 21 de gener de 2024 al Museu Palau Mercader abans d’iniciar itinerància per diversos museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

Com a activitats complementàries a l’exposició, el diumenge 1 d’octubre, a les 12 h., es representarà l’obra Relacions, liposuccions i altres embolics, a càrrec d’Assumpta Mercader i Núria Brucart. La trama explica la història de dues amigues que decideixen explicar-se històries i aventures que, diuen, han viscut les seves amistats, però que tenen tota la pinta de ser històries personals.

MAS:  Accidente en Flix: Una conductora fallece y varios menores resultan gravemente heridos

Exposició fotogràfica al Castell

D’altra banda, el 29 de setembre s’estrenarà al Castell de Cornellà l’exposició ‘Miradas del mundo’, del fotògraf cornellanenc Ángel Balmón. Una mostra de fotografies en blanc i negre que ens permeten recórrer diversos continents a través de les mirades de protagonistes anònims, i intentant despertar les nostres emocions. La inauguració tindrà lloc el mateix divendres 29, a partir de les 20 hores.

Molta activitat a les biblioteques

També les exposicions estaran presents a diferents sales de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà durant la tardor. Així mateix es posen en marxa nous clubs de lectura per al públic jove i adult, a més d’una programació de xerrades divulgatives -amb un accent especial sobre la salut- i formació en capacitació digital, trobareu tots els detalls al web. Pel que fa als infants, oferim hores del conte i tallers, i per als joves d’entre 12 i 16 anys les sessions de videojocs amb la Play Station 5 de les noves biblioteques.

MAS:  Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

Recordeu que per estar al dia de tota l’activitat cultural només cal estar atents al web QUÈ FER A CORNELLÀ, el portal cultural i d’oci de l’Ajuntament de Cornellà, a través del qual podeu conèixer tota la programació de la ciutat, de manera ràpida, participativa i interactiva. L’objectiu és que, des de qualsevol lloc, es pugui consultar aquesta agenda d’oci cultural a la ciutat i triar la millor opció per a cadascú.

  CulturaCornella  |  QueferaCornella

  CulturaCornella  |  QueferaCornella


- Te recomendamos -

Artículo anteriorCitilab: opcions formatives tecnològiques per a totes les edats
Artículo siguienteL’edició 2023 del Prat Nocturn dona inici als actes de Festa Major
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí