Inicio Actualidad Cornellà estrena una nova electrolinera a la plaça de Catalunya

Cornellà estrena una nova electrolinera a la plaça de Catalunya

El 8 de maig entra en funcionament una nova electrolinera a Cornellà, que està situada a la plaça de Catalunya, a la cantonada amb els carrers Anoia i avinguda del Parc. Està formada per 2 equips, un de ràpid i un de semiràpid. Hi poden recarregar fins a quatre vehicles simultàniament, ja que cada punt de recàrrega disposa de dos connectors. La potència màxima de sortida és de 60 kW en corrent contínua.

Una electrolinera és una estació de càrrega elèctrica la funció de la qual és la de proveir la recàrrega de la bateria dels vehicles elèctrics o híbrids endollables. L’electrolinera de plaça de Catalunya és el tercer punt de recàrrega públic de Cornellà, després de l’electrolinera del carrer Baltasar Oriol, i la fotolinera que hi ha al pàrquing del carrer Sevilla. Totes tres formen part del servei metropolità de punts de recàrrega de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que ja funciona a 22 municipis metropolitans.

MAS:  L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ressalta la importància d'aprovar el Pla especial de protecció del delta durant una visita a la Ricarda amb la vicepresidenta del Parlament

Per poder usar el servei cal registrar-se a l’app AMB Electrolineres. La recàrrega s’activa amb la mateixa aplicació i el temps d’ús és de màxim 30 minuts, 1 hora o 2 hores, segons el connector utilitzat. El servei té un cost que es pot consultar a la mateixa aplicació, a la web o a l’ordenança.

Més informació al web de l’AMB

Mou-te en vehicle elèctric

 

La fotolinera del carrer Sevilla converteix l’energia solar en electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques. Va distribuir 52.544 kWh durant l’any 2023, que corresponen a 3.668 càrregues de vehicles al llarg dels 365 dies de l’any.

A l’electrolinera del carrer Baltasar Oriol, durant 2023 es van efectuar 13.725 recàrregues, servint un total de 290.003 kWh. Es va renovar a finals de 2022 i ha augmentat significativament la capacitat respecte dels punts que es van instal·lar originalment el 2015.

A finals del 2024, l’AMB disposarà de 102 electrolineres a la seva xarxa pública de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, que permetran donar servei i carregar simultàniament 367 vehicles elèctrics. Per a l’AMB i l’Ajuntament de Cornellà, la lluita contra la contaminació atmosfèrica és un compromís estratègic i la millora de la qualitat de l’aire un objectiu central. Aquest compromís es tradueix en accions clau com la creació de zones de baixes emissions i, en paral·lel, el foment de l’electromobilitat. 

MAS:  Fallece un motorista en un accidente de tráfico en Sabadell

- Te recomendamos -
Artículo anteriorUn repàs pel #4raons de tardor: fusió de ritmes i disciplines artístiques d’allò més inusuals
Artículo siguienteInici de la temporada de cria: consells per afrontar trobades amb ocells fora del niu
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí