Inicio Actualidad Intercanvi de les orquestres de corda de L’Escola d’Arts en Viu

Intercanvi de les orquestres de corda de L’Escola d’Arts en Viu

Esteu aquí

Les orquestres Monteverdi i Du Pre han fet un intercanvi amb l’Escola Municipal de Música de Tarragona

dimecres, 8 març, 2023 – 10:00


L’Escola d’Arts en Viu disposa de fins a 2 orquestres de corda d’infants, l’Orquestra Monteverdi, integrada per alumnes d’entre 9 i 11 anys, i l’Orquestra Du Pre, integrada per alumnes d’entre 12 i 15 anys. El passat cap de setmana 4 i 5 de març, ambdues orquestres van realitzar una estada de formació i intercanvi a la casa de Cal Mata, al municipi de Banyeres del Penedès, amb l’orquestra de corda elemental de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, formada per alumnes d’edats similars.


Els darrers mesos cadascuna d’aquestes orquestres ha estat treballant un repertori musical comú que van assajar intensament durant el dissabte i que van interpretar en un concert obert als familiars el diumenge a les 12h. Les escoles del Prat i de Tarragona són escoles amb línies pedagògiques similars en el treball amb les orquestres de corda, el professorat comparteix perfils de formació inicial, i això ha facilitat que el treball artístic fos molt profitós per a l’alumnat. Ambdues escoles són membres de l’Associació Catalana d’escoles de música, tot i que L’Escola d’Arts en Viu del Prat també ofereix les disciplines de dansa i teatre.

READ  Actes per commemorar el Dia d'Andalusia a Cornellà


Van participar en aquest intercanvi un total de 26 alumnes del Prat, tant de violí, com de viola, violoncel i contrabaix, acompanyats pels professors i les professores Paula Martínez, Sara Pérez, Andreu Soldevila i Marcos Vázquez. 


Els intercanvis entre formacions musicals escolars són una eina de formació i motivació molt potent i és per això que L’Escola d’Arts en Viu en programa habitualment. Per a aquest curs 2022-2023 L’Escola té previst realitzar 4 intercanvis més amb escoles de La Sènia, Mataró, Sant Andreu de la Barca i Errenteria. En concret el proper dissabte 11 de març les bandes infantils i juvenils de L’Escola realitzaran un concert al Teatre Modern amb la banda de l’Escola de música de La Sènia, a les 19:30h.

READ  El Pessebre Vivent de Sant Cosme cerca persones voluntàries


 


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorL’Escola Bernat Metge, guardonada en la First Lego League Challenge
Artículo siguienteLes persones voluntàries i les entitats del Pessebre Vivent de Sant Cosme reben el reconeixement de la ciutat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí