Inicio Actualidad L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150...

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

Esteu aquí

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer programa del pòdcast comunitari dels infants de la ciutat als estudis d’El Prat Ràdio

dimarts, 30 abril, 2024 – 08:45


Ja ha sortit del forn la tercera entrega d’“El món a 150 cm”. Després de l’elaboració de la primera edició a la Fira Avícola i de la segona amb l’Institut Escola Pepa Colomer, l’alumnat de l’Institut Escola del Prat n’ha estat el protagonista de la darrera.


El procés va iniciar-se durant el mes de març i va culminar dimecres passat amb l’enregistrament. Per començar, l’alumnat de 6è de Primària van rebre dues sessions formatives a l’aula en les quals es van treballar els rols i els continguts diversos que calen per tirar endavant el pòdcast. L’alumnat va conèixer de primera mà què és una notícia i va plantejar les preguntes de l’entrevista. Va ser una experiència didàctica completa que es va arrodonir amb la visita als estudis del Prat Ràdio i la gravació del pòdcast.

MAS:  Presentació del llibre “Dones i mares invisibles” al Cèntric


En aquest programa, podreu escoltar, d’entrada, notícies d’actualitat dels centres educatius. Posteriorment, podreu gaudir d’una entrevista amb la Saray García i l’Ainhoa Leandro, dues dones actives, curioses i inquietes que ens han deixat dos testimonis potents i inspiradors, molt ben secundades per l’orientadora Judit Díaz. En tercer lloc, l’alumnat de l’Institut Escola del Prat ens detalla projectes que desenvolupa al centre: el taller de creacions de jocs de taula a través de material reciclat; el taller Bon Apetit, en què treballen receptes de cuina en anglès; i el taller “Som periodistes”. Finalment, el pòdcast inclou propostes d’actes d’agenda de la ciutat adreçats a infants, joves i famílies i una recomanació lectora.

MAS:  S’amplia el període per presentar propostes a la beca de recerca històrica Jaume Codina.


Escolta el pòdcast íntegre en aquest enllaç.


Un projecte comunitari


“El món a 150 cm” és el títol del pòdcast comunitari que elaboren infants de 12 anys amb la participació dels centres educatius de la ciutat. El projecte, impulsat conjuntament pel Prat Ràdio i el Departament d’Educació de l’Ajuntament, tracta l’actualitat dels centres i les bones pràctiques que s’hi desenvolupen des de la mirada d’un infant que, sovint, té la capacitat d’anar més enllà i de veure més alt i més lluny que no pas un adult.


La iniciativa pretén promoure i difondre les pràctiques educatives dels centres per mostrar-ne una visió equivalent, estrènyer la relació entre la comunitat educativa, la ciutat i els centres amb l’alumnat com a portaveu i fomentar vocacions radiofòniques primerenques que connectin l’alumnat amb els centres educatius i la comunitat.

MAS:  S’obre la convocatòria extraordinària d’ajuts a les entitats de la ciutat per la Covid-19


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCesur lanza el campus más extenso de formación profesional en Madrid
Artículo siguienteEl Prat, guardonat amb tres Pajaritas Azules per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí