Inicio Actualidad Més de 1.300 persones participen a la segona desfilada per commemorar el...

Més de 1.300 persones participen a la segona desfilada per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI al Prat

Esteu aquí

Al matí, els jardins de Joan Salvat Papasseit van acollir diverses activitats per infants i famílies diverses

dilluns, 3 juliol, 2023 – 16:00


El passat dissabte, 1 juliol, El Prat va acollir diferents activitats per commemorar el dia de l’Alliberament LGTBI.


Al matí, als jardins Joan Salvat Papasseit es va dur a terme Orgull Kids. Un espai amb diverses activitats dirigides a infants, que pretenia fer visible la diversitat de famílies existents a la ciutat.


Una gimcana, un pintacares, un bingo musical i una demostració del Castellers del Prat van ser la prèvia de la desfilada de ciutat.

MAS:  Fallece un trabajador de 32 años electrocutado en La Galera


Segona desfilada: Més que orgull


Per segona vegada, es va dur a terme al Prat una desfilada pels carrers de la ciutat per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI. Més de 1.300 persones van participar al “Més que Orgull”, tant a la desfilada com a la posterior trobada lúdica a La Capsa.


Enguany, el motiu central era visibilitzar la diversitat de famílies i també obrir la mirada intergeneracional per tal de reivindicar un món més lliure i reivindicatiu en favor dels drets de col·lectiu LGTBIQ+.


La desfilada es va iniciar a la plaça Catalunya amb dues carrosses que van comptar amb la presència de les famílies de l’entitat pratenca Orgull Pota Blava i amb artistes com Estrella Xtravaganza, La Ferri, Nayeli Bukele, Fonatrix, Martí Castellarnau i Lili Poliester.

MAS:  Ajuts econòmics destinats a millorar la salut mental i la salut bucodental de la població més vulnerable


La batucada de Krestatum i el grup de dansa de Samira Stella va marcar el ritme fins l’arribada a La Capsa. Els carrers de la ciutat es van convertir en una marea de colors i càntics, en mig d’un ambient lúdic i familiar.


Arribada a La Capsa


A La Capsa, Martí Castellarnau va fer la benvinguda a la riuada de pratencs i pratenques que van arribar juntament amb les carrosses i les artistes.


Després, va ser el torn dels parlaments. Primer l’alcalde, Lluís Mijoler, va agrair el compromís a l’entitat Orgull Potablava per la seva defensa dels drets del col·lectiu a la nostra ciutat. Tot seguit, la mateixa entitat va dur a terme la lectura d’un manifest reivindicatiu on posava en valor la diversitat de famílies i la necessitat de defensar-les.

MAS:  Ja es coneix el calendari escolar 2023-2024


Seguidament, la celebració va continuar amb les actuacions de La Fonatrix, Isaac, La Ferri i Nayeli Buekele. Estrella Xtravaganza, finalista de Drag Race España, va ser la convidada especial de la nit. La música va ser a càrrec de DJ Atabey i DJ Carmela.


Relatoria gràfica


En aquest enllaç podeu trobar les fotos de les activitats per infants que es van dur a terme al Jardins de Joan Salvat Papasseit.


També podeu veure les fotos de la desfilada que omplir els carrers de la ciutat.


A més, teniu disponible el vídeo de elprat.tv.


Activitats LGTBIQ+ pel mes de juliol


Encara queden diferents activitats per commemorar el dia de l’Alliberament LGTBI a la nostra ciutat:


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLes Nits d’Estiu omplen de ritmes i bona música el mes de juliol
Artículo siguienteTret de sortida al pessebre de la gent gran 2023
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí