Inicio Actualidad Tret de sortida a les activitats per commemorar el Dia Internacional d’Acció...

Tret de sortida a les activitats per commemorar el Dia Internacional d’Acció per a la salut de les dones

dijous, 2 maig, 2024 – 11:30


El 28 de maig, és el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. Com és tradició, l’Ajuntament, amb el suport de les entitats i col·lectius de la ciutat, vol commemorar aquesta jornada amb un seguit d’activitats amb l’objectiu de posar en valor la importància de cuidar i garantir la salut de les dones.


Degut a diferents factors socials (treballs amb pitjors condicions laborals, cures de la llar, cures familiars, etc), les dones pateixen malalties que afecten greument al seu dia a dia: dolors crònics, ansietat o depressió, entre d’altres.


Per aquest motiu, el programa d’activitats combinarà propostes teòriques i pràctiques, que pretenen fer reflexionar a la ciutadania sobre com afecten els condicionants socials a la salut de les dones i com posar-hi remei a través del benestar emocional o la connexió amb el propi cos.

MAS:  Afectacions de trànsit per la 3a Cursa Solidària


Durant tot el mes de maig, i també al juny, es duran a terme tallers per afrontar l’ansietat, activitats de moviment terapèutic o també d’autoconeixement corporal.


Xerrada central


La xerrada central del cicle d’activitats serà el proper dimarts, 21 de maig, a les 18:30 h. El centre cívic Jardins de la Pau acollirà una xerrada sobre salut hormonal, a càrrec de la Dra. Nuria Vilarrasa García, especialista en Endocrinologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge.


Podeu consultar totes les activitats al següent enllaç.


Imatge de la campanya


Durant l’any 2024, les campanyes feministes de ciutat (Dia Internacional de les Dones, Dia d’Acció per la Salut de les Dones, Trobada de Dones i del Dia Internacional contra les violències masclistes) les durà a terme l’artista pratenca, Celeste Cuevas.

MAS:  170 alumnes de secundària gaudeixen de les 2es jornades de Colpbol organitzades per l’Institut Les Salines


Totes les campanyes, tindran un mateix fil conductor per tal de donar-lis una continuïtat visual. L’element comú són les mans i els braços, que representen la unió, la inclusió i la sororitat.


A més, en aquesta campanya també està present el lotus, una flor que representa la curació i el renaixement ja que es replega a l’aigua per la nit i emergeix al sol al dia següent. És una al·legoria a la salut i el benestar emocional, i al fet de guarir-se i tornar a començar cada dia.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorBaix Llobregat en alerta por una partida de pollo con salmonella que podrías tener en casa
Artículo siguienteFocus Group Logística-Mobilitat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí