Inicio Actualidad Cornellà aplica l’actual normativa per la sequera

Cornellà aplica l’actual normativa per la sequera

Ens trobem en una situació de sequera excepcional. Els embassaments de les conques internes catalanes, que és d’on arriba l’aigua potable, entre d’altres, a Cornellà i a tota l’àrea metropolitana, es troben per sota del 16% de capacitat. Això ha fet necessari decretar la fase d’Emergència I per sequera a bona part de Catalunya, per part del Govern de la Generalitat, des del passat 1 de febrer. Entre altres mesures restrictives, el decret implica posar uns límits al subministrament d’aigua dels municipis: la fase d’Emergència I posa aquest llindar en 200 litres per habitant i dia. Cornellà de Llobregat, històricament, registra un consum que encara es troba per sota d’aquests llindars.

En els últims mesos, el consum registrat es troba al voltant dels 170 litres per habitant i dia. De totes maneres, canviar els hàbits i estalviar tota l’aigua possible continua sent imprescindible per part de tothom: a casa, a la feina, als comerços i indústries, com també s’han pres mesures d’estalvi en l’àmbit dels serveis municipals.

MAS:  L’aplicació mòbil de seguretat ciutadana incorpora l’àrab i el xinès

Pel que fa al consum d’aigua dels serveis municipals de l’Ajuntament de Cornellà, que inclou el reg públic, el consum dels equipaments, etc., abans de l’entrada en vigor de les últimes restriccions ja s’havia aconseguit limitar-lo a la meitat del que es registrava en anys anteriors.

ESTALVI I ALTERNATIVES

La fase d’Emergència I implica ara que només es pot fer servir aigua per al reg mínim necessari per a la supervivència de l’arbrat –no de les plantes arbustives– utilitzant aigües freàtiques o regenerades. Actualment, s’utilitza per a aquesta finalitat l’aigua de la mina de Can Mercader, mentre que s’han tancat tots els regs automàtics que funcionen amb aigua de xarxa. Pel que fa a la neteja amb aigua de l’espai públic o del mobiliari urbà, només està permesa per raons de salubritat i seguretat, també només amb aigües freàtiques o regenerades (ara es fa servir aigua provinent de la neteja de filtres de la piscina de Can Mercader).

MAS:  Tret de sortida a les commemoracions del Dia Internacional de les Dones al Prat

Altres mesures recollides al decret són la reducció del consum dels horts urbans en un 80%, i la supressió del reg de la gespa dels camps de futbol (ja aplicada durant la fase anterior) i de la gespa natural de l’estadi. Així mateix, a les piscines municipals s’ha de compensar la despesa d’aigua de la piscina amb restringir l’ús del 50% de les dutxes dels vestidors.

La ciutat de Cornellà disposa de diversos recursos hídrics propis, al marge de la xarxa general de subministrament d’aigua potable. Per exemple, la mina de Can Mercader que alimenta el llac del parc; pous d’aigua freàtica a la zona dels horts de Can Mercader i al camp municipal de futbol; el Canal de la Infanta; i també s’han fet els tràmits per disposar, en cas que fos necessari, d’aigües regenerades de l’estació de tractament del Prat de Llobregat. Tots aquests recursos es poden fer servir d’acord amb les limitacions que imposa la fase d’Emergència I, ja que es tracta d’aigua no potable.

MAS:  La Biblioteca Antonio Martín incorpora una curiosa adquisició pel seu fons d’Aeronàutica

Consulta el Portal de la sequera


- Te recomendamos -
Artículo anteriorS’inicia el període de preinscripcions per a infantil, primària i secundària obligatòria
Artículo siguienteEntitats i persones voluntàries reben el reconeixement de la ciutat per la 23a edició Pessebre Vivent
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí