Inicio Actualidad La Biblioteca Antonio Martín incorpora una curiosa adquisició pel seu fons d’Aeronàutica

La Biblioteca Antonio Martín incorpora una curiosa adquisició pel seu fons d’Aeronàutica

Esteu aquí

Un document exclusiu de més de 3.000 pàgines sobre motors aeroespacials: El Motor de aviación, A-Z : (The Aerospace Engines, A-Z), de Ricardo Miguel Vidal

dijous, 17 novembre, 2022 – 10:00


Emmarcat dins de les accions de la 27a edició de la Setmana de la Ciència (de l’11 al 20 de novembre de 2022) i dins del programa InterseECCions a l’àmbit de Coneixement Científic, Tecnològic i Digital, la biblioteca presenta aquest estudi recopilatori. El llibre es troba al fons especial d’aeronàutica de la planta 2 disponible per consulta a sala, així com una explicació del seu procés de creació.


 Qui és Ricardo Miguel Vidal, l’autor


Ricardo Miguel Vidal va néixer a Barcelona l’any 1941 on va rebre formació administrativa i tècnica fins al seu ingrés en 1960 a l’Exèrcit de l’Aire, únic lloc en aquell moment on es podia iniciar la formació de mecànic d’aviació. Va recórrer el món destinat a l’Ala 35 de Transportes fins a l’any 1965 que va començar a exercir la seva professió a l’aviació civil ocupant càrrecs de responsabilitat en manteniment. Durant els anys 1966-68, va escriure els llibres Motores de aviación alternativos i Motores de turbina, reacción y especiales, a l’editorial CEAC, així com articles tècnics en revistes especialitzades.

MAS:  Los Premios CODESPA, entregados por el Rey Felipe VI, reconocen el compromiso del sector privado con el trabajo digno y estable


 El gran llibre sobre els motors d’aviació i aeroespacials


La seva gran afició als motors va fer que des del principi anés acumulant informació i dades, tot classificant-ne i arxivant-ne. Fruit d’aquesta feina neix el gran repertori titulat El Motor de Aviación, de la A a la Z , actualitzat com: Los Motores Aeroespaciales, A-Z  i amb subtítol (The Aerospace Engines, A.-Z).


L’autor recopila la informació en paper i aporta diferents dades explicant el creixement de l’obra.
1a Versió


2003


1876 p.


15 cm de llom


7 kg de pes


A una cara


 


2a, 3a, 4a i 5a Versió


l’any 2006/8


3036 p.


18 cm de llom


8 kg de pes


Doble cara


amb apèndixs


6a Versió


de l’any 2008/9 al 2010/11


 


22 cm de llom


10 Kg de pes


Doble cara


amb 7 apèndixs


7a Versió


l’any 2012


3600 p.


21 cm de llom


10 Kg de pes


Doble cara


 


 


La Biblioteca disposa de la tercera versió en paper, de l’any 2008, donada per l’autor. A partir de la versió 8a, el document es registra en format electrònic (CD-ROM) i canvia de nom: Los motores aeroespaciales, A-Z (the aerospace engines, A-Z).  


Més informació a:


https://aerospaceengines.blogspot.com/p/los-motores-aeroespaciales-z-partes-1.html


Valor de l’obra


L’obra recull ressenyes de motors aeroespacials, acumulats durant quasi seixanta anys per l’autor a través d’investigacions, recerques a arxius, museus, fàbriques, biblioteques, salons i fires, reunions amb experts, instituts, escoles, clubs, aeroports o magatzems. L’aportació d’informació i fotografies rebudes de persones expertes és immensa, els noms dels quals es llisten a la introducció.


Serveis actius de la Biblioteca   


El servei de préstec EBiblio continua actiu, oferint llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i  al catàleg AtΣna.


Es mantenen obertes les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152 i de les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.

MAS:  La Volta ciclista de Catalunya passa per Cornellà

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Biblioteca Antonio Martín celebra la 27a Setmana de la Ciència
Artículo siguienteRecta final per posar en marxa la Comunitat d’Energia del Prat, que vol abastir tota la ciutat i esdevenir la més gran de l’Estat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí