Inicio Actualidad Un centenar d’alumnes de Programes de Formació i Inserció del Baix Llobregat...

Un centenar d’alumnes de Programes de Formació i Inserció del Baix Llobregat participen en una gimcana organitzada per l’Institut Les Salines

Esteu aquí

L’activitat s’emmarca en un projecte d’esports impulsat per la Coordinació dels PFI del Baix Llobregat del Departament d’Educació

divendres, 23 febrer, 2024 – 08:00


L’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure de l’Institut Les Salines ha organitzat aquest matí una gimcana al Parc Nou dirigida a un centenar d’alumnes de Programes de Formació i Inserció (PFI) del Baix Llobregat. L’activitat s’emmarca en un projecte d’esports impulsat per la Coordinació dels PFI del Baix Llobregat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

MAS:  Gerard Giménez, l’objectiu del fotògraf


La gimcana ha inclòs un menú esportiu i lúdic ben complet. BTT, orientació, escalada, ball, tir amb arc, bàsquet, malabars o calistènia han estat algunes de les activitats de les quals han pogut gaudir els i les estudiants. Tots els participants han rebut una samarreta commemorativa al final de la jornada.


En el marc d’un projecte d’esports de la Coordinació dels PFI


La gimcana d’aquest matí s’emmarca en un projecte global d’esports engegat per la Coordinació dels PFI del Baix Llobregat, que té el seu origen a l’Institut Illa dels Banyols. El centre va considerar que, atenent a les característiques de l’alumnat, seria molt positiu que desenvolupés una activitat esportiva. La idea va ser ben rebuda per la Coordinació dels PFI, que hi va donar suport tot ampliant un projecte similar que desplega en altres zones de Catalunya.

MAS:  Torna el cicle Primavera de Llibres i Lletres


La iniciativa contempla diverses activitats. El mes d’octubre, es va organitzar una ponència sobre els valors de l’esports en general i del taekwondo en particular a càrrec de Fran Martín Valera. Posteriorment, el mes de novembre, es va dur a terme una xerrada sobre bons hàbits alimentaris. Tot i que la gimcana és l’activitat de cloenda del projecte, no es descarta realitzar alguna activitat de tancament de curs, que encara no està confirmada. 


Per a joves d’entre 16 i 21 anys que hagin deixat l’ESO


Els Programes de Formació i Inserció (PFI) són optatius i s’adrecen als joves d’entre 16 i 21 anys que hagin deixat l’educació secundària obligatòria (ESO) sense obtenir-ne el títol i que, en el moment d’iniciar els programes, no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació. 

MAS:  Transició energètica i polítiques d’habitatge centren el ple municipal del mes de maig


La finalitat dels PFI és proporcionar a aquests joves la possibilitat d’incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de Formació Professional. Han de facilitar, també, l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d’obtenir una ocupació qualificada i duradora.


Podeu veure fotos de la gimcana a continuació. 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCornellà commemora el Dia d’Andalusia
Artículo siguienteÚLTIMA HORA | Hallan un cadáver en el río Ter en Girona
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí