Inicio Actualidad Inici de la temporada de cria: consells per afrontar trobades amb ocells...

Inici de la temporada de cria: consells per afrontar trobades amb ocells fora del niu

Esteu aquí

Amb l’arribada de la temporada de cria, moltes aus estan construint els seus nius i criant les seves postes a la nostra ciutat. Us expliquem com actuar si trobem pollets fora del niu.

dimecres, 8 maig, 2024 – 09:45


Amb l’arribada de la primavera, la temporada de cria ha començat, i moltes aus s’han posat en marxa per construir els seus nius i criar les seves postes. Això significa que durant les pròximes setmanes és probable que ens trobem amb pollets fora del niu, ja sigui per accident o perquè estan fent els seus primers intents de vol.

MAS:  Eleccions locals: què cal saber


Davant d’aquesta situació, és comú que moltes persones es preguntin com ajudar. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament del Prat s’ha establert un protocol d’actuació per a diferents escenaris possibles. El primer, i més important, és recordar que el millor és no interferir en la fauna, ja que moltes vegades els animals no necessiten la nostra ajuda i, simplement, estan aprenent les seves habilitats, com ara volar.


Si trobem un niu o un pollet caigut, però en bon estat, el millor és intentar recol·locar-lo en un lloc segur, ja que els ocells adults continuaran cuidant de les seves cries. En cas contrari, si considerem que el lloc és perillós o si veiem que l’ocell està ferit, es pot agafar amb cura, posar-lo en una capsa ben ventilada i portar-lo al veterinari. És important assenyalar que s’han de portar al veterinari col·laborador amb la Generalitat, el veterinari Dàlmata situat al carrer de Rosa Ribas i Parellada, número 56.

MAS:  Tot a punt per a l'arribada dels Mags d'Orient a la ciutat!!


Algunes espècies, com el falciot i el ballester, tenen necessitats particulars. Aquestes aus estan constantment volant, tenen les potes molt curtes i si cauen al terra tendeixen a necessitar un impuls per tornar alçar-se. Per tant, si trobes alguna d’aquestes espècies, abans de recollir-lo i portar-lo al veterinari primer prova d’agafar-lo amb cura i posar-lo en alçada (per exemple estirant el braç i posat la mà ben oberta), NO es tracta de llançar-lo amunt!, pots fer-li molt mal!, es tracta simplement d’oferir-li uns metres d’alçada i ell sol hauria d’emprendre el vol.


Amb tot, és vital recordar que està totalment prohibit alterar intencionadament els nius i agafar ous o pollets dels arbres, una acció que ja ha hagut d’intervenir-se i que és legalment denunciable. Les sancions per fer-ho poden ascendir a més de 1.500 euros.

MAS:  Joan Franco, presidente de TECNIBERIA: "Hay que abordar de forma inminente el problema de la escasez de agua en España"


En definitiva, davant de qualsevol troballa d’aus fora del niu, és molt important aplicar consciència per a la conservació de la fauna. Si necessiteu més orientació o us trobeu en una situació similar, podeu posar-vos en contacte amb el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament al 93.379.00.50.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCornellà estrena una nova electrolinera a la plaça de Catalunya
Artículo siguienteA què li dius casa? L’Institut Rosa Ribas Parellada treballa amb Xesca Salvà i Cris Celada
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí