Inicio Actualidad Pas endavant per a l’elaboració del Pla Director de l’FP al Prat

Pas endavant per a l’elaboració del Pla Director de l’FP al Prat

Esteu aquí

El Plenari del Consell de l’FP defineix la seva missió i estableix els reptes de futur

dijous, 8 febrer, 2024 – 09:30


El Centre de Promoció Econòmica va acollir dimarts a la tarda el Plenari del Consell de la Formació Professional, format per representants del Servei d’Ocupació de Catalunya, del Servei Territorial d’Educació de la Generalitat de Catalunya, dels grups polítics municipals, del teixit empresarial pratenc, dels centres educatius que imparteixen FP a la ciutat i dels departaments municipals d’Educació, Desenvolupament Econòmic i Joventut. El Consell de l’FP és una plataforma estable de treball dels diferents agents educatius, socials i econòmics que operen a l’entorn local, amb l’objectiu principal de fomentar la formació professional i la plena inserció laboral i professional dels joves de la ciutat.

MAS:  5 anys de carrers tallats els caps de setmana per promoure un oci actiu i la millora del medi ambient


Durant el Plenari, es van treballar conjuntament les propostes del document de bases per a la definició del Pla Director de l’FP al Prat. El document, elaborat durant els darrers mesos després de la revisió de dades, entrevistes i debats, vol recollir tots els aspectes que han sorgit dels diferents sectors i agents. La sessió, doncs, va servir per contrastar-ne els continguts abans d’iniciar la redacció d’un pla que ha d’esdevenir el full de ruta per als propers anys. Pretén establir el model de la formació professional a la ciutat, identificant els sectors emergents, les necessitats del territori i les estratègies que s’han de posar en marxa. El treball s’està fent amb l’acompanyament de Momentum Co.

MAS:  Avui, 8 d'agost, és el Dia Mundial de l'Orgasme Femení


Reptes de futur


El document de bases marca cinc reptes de futur:


-Disposar d’una oferta formativa estratègica i de qualitat, fortament alineada amb les necessitats del teixit productiu de l’entorn, que tingui en compte sectors clau de futur i que abasti els diferents nivells formatius.


-Augmentar l’ocupabilitat i qualificació de la població del municipi, disminuint l’abandonament i fomentant l’acreditació a diferents nivells.


-Ampliar i millorar les infraestructures i capacitats docents dels centres de formació professional del municipi.


-Assegurar l’equitat d’accés als diferents nivells formatius, trencant bretxes socials o de gènere.


-Potenciar el treball conjunt entre tots els agents implicats en la formació professional per fer del Prat una ciutat-campus de la FP.

MAS:  Les escoles i instituts del Prat organitzen la jornada de Portes Obertes en format virtual


Un cop recollides les aportacions fetes al plenari i aquelles que puguin arribar fins al 20 de febrer, es redactarà un primer esborrany del Pla Director. Posteriorment, durant el mes de març, s’organitzarà una nova trobada per treballar el document i elaborar la redacció final, que s’elevarà al Ple Municipal.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorÚLTIMA HORA | Pérdida en la cultura y la política de Reus: Fallece Francisco García, presidente del Centro Cultural Extremeño
Artículo siguienteTorna el Taller Gran, l’espai per a la creació de projectes artístics per a persones majors de 55 anys
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí