Inicio Actualidad El ple del Prat congela impostos i taxes municipals per al 2023

El ple del Prat congela impostos i taxes municipals per al 2023

Esteu aquí

Amb la congelació de la càrrega fiscal, l’Ajuntament de Prat vol donar suport a les llars i al teixit comercial local davant de l’actual context d’elevada inflació i d’encariment dels preus.

Imatge d’arxiu (ple de setembre de 2022)

dimecres, 5 octubre, 2022 – 18:15


 


El ple municipal del Prat de Llobregat, celebrat aquest dimecres 5 d’octubre, ha decidit congelar els impostos i taxes municipals per a l’any vinent per donar suport a les llars i als comerços locals  en un context d’elevada inflació i d’encariment dels preus.


La sessió plenària d’avui ha aprovat avui provisionalment la modificació de les ordenances fiscals, de preus públics i de prestacions patrimonials de caràcter públic no tributari per a l’any 2023, que mantindran la pràctica totalitat dels impostos i taxes als mateixos nivells que enguany. Les ordenances s’han aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern i de Podemos i amb l’abstenció d’ERC i C’s. El tinent d’alcalde de l’àrea d’Economia, Governança i Qualitat Democràtica, David Vicioso, ha remarcat que aquesta congelació de la càrrega fiscal suposa un esforç extra dels municipis per alleugerir les llars en un context en què també pugen els preus dels nostres subministraments.  Així mateix, ha reclamat un fons de compensació de l’Estat que ajudi als municipis a assumir aquest sobreesforç.

READ  Més de 30 joves participen als tallers de català d’estiu


L’Ajuntament del Prat congelarà la carrega fiscal de cara a l’any vinent incloent també un dels principals impostos que depenen del consistori: l’IBI. El tipus de l’IBI es mantindrà l’any 2023 en un 0,575 per a la major part de la ciutadania i del teixit econòmic local i seguirà sent més elevat per a les empreses amb immobles de major valor cadastral, el port i l’aeroport. En aquest sentit, cal tenir en compte que l’import que es tributa al Prat en concepte d’IBI per a un pis tipus de 80 m2 de superfície en una zona de renda mitjana és enguany de 301 euros, mentre que a municipis del seu entorn (com Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Castelldefels, Sant Feliu o Molins de Rei) s’eleva per sobre dels 435 euros. A més, des de l’any 2019, al Prat aquest import ha pujat menys de 6 euros, front a l’augment de més d’entre 10 i 25 euros en aquests mateixos municipis de la comarca.

READ  L’Ajuntament del Prat lliura la Medalla de Ciutat a l’Hospital de Bellvitge coincidint amb el seu 50è aniversari


 


Les bonificacions que es mantenen per ajudar les llars i el comerç local front al context de crisi


Alhora, les ordenances de l’any vinent mantenen totes les bonificacions existents fins ara. Moltes d’aquestes bonificacions es van posar en marxa arran de la crisi de 2008, o davant de l’impacte socioeconòmic de la pandèmia de la covid a partir de 2020. Aquest grup de bonificacions són les següents:


  • L’exempció de diverses taxes d’inici d’activitat econòmica: la de la llicència d’activitats, la de la llicència d’obres, la de la taxa sanitària i la de la taxa de residus.

  • L’exempció total de la taxa de residus comercials per a comerços de menys de 300 m2 .

  • La bonificació de la taxa de vetlladors, que es mantindrà en un 25%.

  • Ajuts per al pagament de l’IBI: cobreixen fins al 50% de la quota de l’IBI corresponent a l’habitatge habitual a persones que acreditin que tenen escassa capacitat econòmica. Els ajuts estan adreçats especialment a persones en situació d’atur de llarga durada, pensionistes i titulars de famílies monoparentals.

  • Bonificació IBI per a habitatges de lloguer social: bonificació del 95 % de la quota de l’IBI corresponent als habitatges de lloguer social, gestionats per l’empresa municipal Prat Espais.

  • Tarifació social de les escoles bressol i de l’Escola d’Arts en Viu: la tarifa es calcula en funció de la renda familiar i el número de membres de la unitat familiar.

READ  La nova llei de memòria històrica busca reparar la repressió econòmica del franquisme

- Te recomendamos -
Artículo anteriorComencen els plenaris per preparar la 20a Mostra d’Entitats
Artículo siguienteEl ple del Prat dona llum verda al projecte de residència assistida i centre de dia
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí