Inicio Actualidad Llencem les escombraries al contenidor corresponent?

Llencem les escombraries al contenidor corresponent?

Cornellà disposa de cinc tipus de contenidors al carrer per a les principals fraccions de residus: matèria orgànica, envasos lleugers, paper i cartró, vidre, i rebuig (o resta). La ciutat compta amb 1084 contenidors de residus de les diferents fraccions, ubicats en 153 punts, o bases. Fa un any i mig es van renovar tots aquests contenidors i es va canviar el sistema de recollida amb la finalitat d’adaptar la ciutat als requeriments de la normativa europea quant a reciclatge.

Tots hem de ser conscients de la importància de dipositar els residus que generem diàriament de manera correcta, i a dins del contenidor corresponent. El cost mitjà anual dels serveis municipals de neteja i de recollida de residus se situa al voltant dels 10 milions d’euros; tot allò que acaba fora de lloc genera disfuncions i despeses extraordinàries. Per tot això, cal el compromís de tota la ciutadania per fer les coses millor. La Unió Europea requereix que s’arribi a reciclar el 60% dels residus que es llencen als contenidors l’any 2030, i Cornellà només es troba al 33%,  segons les dades de l’Agència Catalana de Reciclatge corresponents a l’any 2022.

MAS:  Febrer en xifres amb Cornellà en Titulars

Per què separem els residus?

Dipositar els residus correctament augmenta la netedat de la via pública i possibilita que molts d’ells es puguin reciclar, contribuint a preservar el medi ambient i disminuint la despesa municipal en serveis i a les plantes de gestió de residus.

Si tens dubtes sobre on cal llençar un residu concret, consulta la informació de la pàgina Cornellà Natura o el web  www.residuonvas.cat 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorFallece un taxista tras discutir con motorista en Barcelona
Artículo siguienteL’alcalde Lluís Mijoler i el regidor Quim Bartolomé, amb el producte i la pagesia pratencs al Gastronomic Forum Barcelona
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí