Inicio Actualidad Llencem les escombraries al contenidor corresponent?

Llencem les escombraries al contenidor corresponent?

Cornellà disposa de cinc tipus de contenidors al carrer per a les principals fraccions de residus: matèria orgànica, envasos lleugers, paper i cartró, vidre, i rebuig (o resta). La ciutat compta amb 1084 contenidors de residus de les diferents fraccions, ubicats en 153 punts, o bases. Fa un any i mig es van renovar tots aquests contenidors i es va canviar el sistema de recollida amb la finalitat d’adaptar la ciutat als requeriments de la normativa europea quant a reciclatge.

Tots hem de ser conscients de la importància de dipositar els residus que generem diàriament de manera correcta, i a dins del contenidor corresponent. El cost mitjà anual dels serveis municipals de neteja i de recollida de residus se situa al voltant dels 10 milions d’euros; tot allò que acaba fora de lloc genera disfuncions i despeses extraordinàries. Per tot això, cal el compromís de tota la ciutadania per fer les coses millor. La Unió Europea requereix que s’arribi a reciclar el 60% dels residus que es llencen als contenidors l’any 2030, i Cornellà només es troba al 33%,  segons les dades de l’Agència Catalana de Reciclatge corresponents a l’any 2022.

READ  Èxit de participació en la quarta edició de la Zona Jove Primavera

Per què separem els residus?

Dipositar els residus correctament augmenta la netedat de la via pública i possibilita que molts d’ells es puguin reciclar, contribuint a preservar el medi ambient i disminuint la despesa municipal en serveis i a les plantes de gestió de residus.

Si tens dubtes sobre on cal llençar un residu concret, consulta la informació de la pàgina Cornellà Natura o el web  www.residuonvas.cat 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorFallece un taxista tras discutir con motorista en Barcelona
Artículo siguienteL’alcalde Lluís Mijoler i el regidor Quim Bartolomé, amb el producte i la pagesia pratencs al Gastronomic Forum Barcelona
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí