Inicio Actualidad Desactivat el pla d’emergències per risc químic, després de l’extinció de l’incendi...

Desactivat el pla d’emergències per risc químic, després de l’extinció de l’incendi a la depuradora

Esteu aquí

L’Agència Catalana de l’Aigua no ha observat afectacions sobre l’aigua del riu i del mar arran de l’incendi de la depuradora. Des de primera hora del matí, ja s’ha aixecat el confinament dels edificis situats a l’entorn de 500 metres de la depuradora i no s’han detectat més afectacions ni riscos al nucli urbà

Centre de Coordinació Operativa Local (CECOPAL) durant l’emergència decretada per l’incendi d’ahir a la depuradora

dijous, 10 novembre, 2022 – 13:45


Aquest migdia, s’ha posat fi a l’emergència decretada al municipi arran de l’incendi de la depuradora del Prat de Llobregat. Després que els Bombers hagin confirmat l’extinció de l’incendi aquest matí,  ja s’ha desactivat el Pla d’emergències per risc químic de Catalunya (PLASEQCAT).

MAS:  Biblioteca i educació: un binomi històric


L’Ajuntament del Prat també ha desactivat el Pla d’emergències municipal, finalitat l’episodi de l’incendi a la depuradora. No hi ha hagut cap ferit i, en cap moment, ha existit cap risc al nucli urbà.  A més, aquest matí, ja s’ha aixecat el confinament decretat ahir a la nit per als edificis situats a l’entorn de 500 metres de la depuradora, una zona d’usos principalment industrials, per la qual cosa ha tingut escàs impacte sobre la població.


A més, l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) ha analitzat l’estat de l’aigua el riu Llobregat i del mar i ha confirmat que no s’hi observen afectacions derivades de l’incendi a la depuradora. Així mateix, com ja s’havia informat prèviament a través de les xarxes socials municipals, l’aigua de boca és totalment segura. A més, cal tenir en compte que la depuradora afectada és d’Aigües de Barcelona i que, en el cas del Prat, no és aquesta empresa, sinó la societat municipal Aigües del Prat, la que s’ocupa de prestar aquest subministrament.

MAS:  La 20a Trobada de Dones centra la seva mirada en la síndrome de la impostora


L’incendi es va decretar a l’entorn de les 10 de la nit d’ahir dijous 9 de novembre. Bombers, Protecció Civil, el SEM i altres serveis d’emergència de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb la Policia local del Prat, es van desplaçar al lloc dels fets per fer-hi front. La Generalitat va activar el pla d’emergències per risc químic PLASEQCAT i l’Ajuntament, el pla d’emergències municipal. L’incendi s’ha controlat aquesta matinada i s’ha extingit definitivament aquest matí. Una vegada descartada qualsevol afectació i risc sobre la població, durant el migdia d’avui ja s’han desactivat ambdós plans d’emergència.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAna Maiques parla de neurociència al Cornellà Creació
Artículo siguienteLeonard Cohen serà el protagonista d’una nova edició del cicle El Descompositor
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí