Inicio Actualidad L’alcalde Lluís Mijoler i el regidor Quim Bartolomé, amb el producte i...

L’alcalde Lluís Mijoler i el regidor Quim Bartolomé, amb el producte i la pagesia pratencs al Gastronomic Forum Barcelona

Esteu aquí

La Cooperativa Agrícola del Prat munta un estand a l’esdeveniment amb la Carxofa Prat com a insígnia del territori

dilluns, 6 novembre, 2023 – 14:00


L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i el regidor d’Agricultura i Ramaderia, Quim Bartolomé, han visitat avui dilluns l’estand de la Cooperativa Agrícola del Prat al Gastronomic Forum Barcelona. L’esdeveniment, que se celebrarà a la Fira de Barcelona fins dimecres, reuneix més de 350 expositors del sector de la gastronomia, la restauració i el foodservice i, enguany, tracta com a tema central la biodiversitat.

READ  Cap de setmana de festa major al barri de Fontsanta-Fatjó


La Cooperativa Agrícola Prat, que agrupa productors i productores del municipi des de fa més de 100 anys, està present per segon cop a la trobada. Des del seu expositor reivindica la Carxofa Prat, remarcant-ne el sabor únic, la seva qualitat i frescor i el fet de ser conreada al costat de Barcelona, però també la feina de la pagesia local i el valor dels productes que conreen, amb un missatge carregat de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat.  A l’estand,  s’hi celebraran demostracions gastronòmiques a càrrec del Xef Nil Vergara , qui cuinarà arròs amb bolets de temporada i Carxofa Prat i crema catalana amb poma i carxofa, plats que podran ser degustats pels assistents al Fòrum Gastronòmic. 

READ  El mocador de Festa Major es podrà comprar a partir del 19 de setembre


Novetats amb l’accent artesanal i de Km 0 de sempre


Enguany, la Cooperativa hi presenta la seva nova crema de calçots, que elabora l’entitat social Espigoladors mitjançant la marca Es Imperfect, que lluita contra el malbaratament alimentari. La Cooperativa comercialitza aquestes cremes de calçots i carxofa, a més de patés de carxofa totalment artesans, que se sumen a les que ja ofereixen de porros, carabassa i carbassó. 


Per a la Cooperativa Agrícola del Prat estar presents en un certamen com aquest, asseguren, significa fer un pas més pel reconeixement de la feina i del producte de les famílies pageses del Prat que nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes de qualitat durant tot l’any. Amb l’objectiu de donar-se a conèixer, van repartir fullet de presentació molt lligats als seus valors, ja que han estat fets amb material sostenible a partir de restes vegetals del kiwi per l’entitat Saó Prat, que  acompanya infants, joves i famílies en risc d exclusió social.

READ  La Festa del Voluntariat serà al mes de maig


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLlencem les escombraries al contenidor corresponent?
Artículo siguienteAlumnat de l’Institut Estany de la Ricarda participa en la remodelació de la Plaça del Camí de la Fàbrica
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí