Inicio Actualidad Els jocs d’aigua de la plaça de Louis Braille i Jardins de...

Els jocs d’aigua de la plaça de Louis Braille i Jardins de la Noguera entren en funcionament per fer front a la calor

Esteu aquí

La iniciativa, que es troba aquests dies en fase de proves i funcionarà a ple rendiment pròximament, és fruit dels pressupostos participatius i s’ha activat amb l’autorització de l’ACA

divendres, 4 agost, 2023 – 09:00


Els jocs d’aigua de la plaça Louis Braille i Jardins de la Noguera han començat a funcionar com a refugis climàtics. Com en qualsevol obra, a tots dos espais es troben en fase de proves i s’espera que comencin a funcionar amb normalitat en pocs dies.

MAS:  El projecte BioPrat s’integra a la plataforma MINKA


Aquesta iniciativa sorgeix dels pressupostos participatius i, tot i que les instal·lacions es van fer durant la passada primavera, no han pogut entrar en funcionament fins ara a causa de les mesures contra la sequera. Amb tot, davant del context de calor extrema que s’ha viscut les darreres setmanes i d’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua, s’han activat els jocs d’aigua com a refugi climàtic per a la canalla durant la franja horària de temperatures més altes, de les 11 a les 19 hores.


En qualsevol cas, aquestes instal·lacions han estat dissenyades per utilitzar la menor quantitat possible d’aigua, d’origen freàtic i clorada, gràcies a un sistema de recirculació. Aquests jocs que funcionen com a refugis climàtics estan, doncs, alineats amb l’esforç de la ciutat per estalviar aigua, un esforç que dona fruits, tal com posen de manifest les dades del primer semestre del 2023: el Prat ha estalviat l’equivalent a 171 piscines del Fondo d’en Peixo en comparació amb el mateix període de l’any passat.

MAS:  100 establiments s’adhereixen a MarketPrat en una setmana


Aquests espais formen part d’una xarxa integrada per 17 espais identificats com a refugis climàtics, entre centres cívics i esportius i indrets a l’aire lliure.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLes Agendes 2030 i Urbana de la ciutat comencen a caminar
Artículo siguienteEl Taller Gran, el planter del Pessebre de la plaça de la Vila, tanca un gran any
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí