Inicio Actualidad La importància dels arxius per preservar la memòria, una nova exposició al...

La importància dels arxius per preservar la memòria, una nova exposició al Cèntric Espai Cultural

Esteu aquí

L’exposició “La memòria dels arxius” ens ofereix l’oportunitat de veure documentació del fons privat de l’historiador Jaume Codina.

divendres, 21 juliol, 2023 – 14:15


Enguany se celebra el centenari del naixement de l’historiador pratenc Jaume Codina (1923-2007), Fill predilecte de la ciutat i Creu de Sant Jordi. Aquesta exposició mostra el seu important fons documental, donat per la família l’any 2007 i, alhora,  posa en valor la importància dels fons privats dipositats en arxius públics.

MAS:  Unes 400 persones van gaudir de la tornada del Festival de Sopes del Món al barri de Sant Cosme


El doctor Jaume Codina, al llarg dels anys de recerca, va anar reunint documentació resultat de les seves investigacions, transcripcions de documentació d’arxius públics i alguns documents originals fruit de donacions de particulars. Així mateix, va anar reunint una interessant biblioteca que responia a les seves inquietuds intel·lectuals, i que és d’especial riquesa pel que fa al coneixement del Baix Llobregat.


L’Arxiu municipal del Prat custodia la documentació de l’Ajuntament i com a arxiu històric també conserva més de 170 fons privats procedents de particulars, empreses, associacions i institucions i d’altres donacions de menor volum.


L’exposició inclou el projecte Memorables 2022-23 desenvolupat per l’alumnat de l’Institut Estany de la Ricarda en el marc d’IntersECCions. En aquesta edició el resultat del treball s’ha incorporat a aquesta exposició i les persones entrevistades han estat vinculades, ja sigui personal o professionalment, amb l’historiador Jaume Codina.

MAS:  Novetats a la programació Vine a Fer Esport Salut de primavera


Tots els materials elaborats per l’alumnat passen a formar part del fons de l’Arxiu Municipal del Prat i, per tant, de la memòria de la ciutat.


L’exposició es podrà visitar fins el 25 de novembre.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorUn cap de setmana molt refrescant amb el Can Mercader Festival i el Sant Ildephon’s Festival
Artículo siguienteEls col·legis electorals obren les portes amb normalitat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí