Inicio Actualidad “Dones amb història i present”: una mostra del PFI de l’INS Les...

“Dones amb història i present”: una mostra del PFI de l’INS Les Salines al Ribera

dimecres, 22 maig, 2024 – 15:00


El passat 14 de maig va inaugurar-se l’exposició “Dones amb història i present”. Aquesta mostra, organitzada entre el Centre Cívic i l’Institut de Les Salines, és fruit del procés de treball dut a terme per l’alumnat del PFI de perruqueria en un projecte sobre les matèries de comunicació, ciències socials i mòduls professionals. Els llibres d’història estan plens d’anècdotes d’homes lluitant batalles èpiques, però poques vegades es posa el focus en dones de classe treballadora. Aquesta va ser la premissa de l’institut per contactar amb algunes veïnes del Ribera, i així conèixer més de la nostra història a partir de les vides de la Teresa, la Dovi, la Nuria, la María Elena i la Graciela.

MAS:  Canvia d’ubicació l’aparcament provisional de l'eixample sud


El projecte Dones amb història, que era un treball de l’alumnat va acabar formalitzant-se en una exposició, ja que aquest contingut no havia de ser relegat només a les aules. En una primera fase es va entrevistar a aquestes 5 dones a partir d’unes preguntes treballades a classe i posteriorment van passar pel taller que tenen a l’Institut per maquillar-les i pentinar-les. Això va permetre que es generessin vincles més propers entre alumnat i participants.


“Dones amb història i present” pretén anar més enllà de la història i del passat, ja que en tots cinc casos són dones que del seu passat, d’allò que les ha fet ser qui són, han fet un present i un present tangible i real en el qual són persones actives de la comunitat a la qual pertanyen.

MAS:  Aquest any, Cornellà es cola a la Gala dels Goya!


Aquesta exposició es trobarà a la Sala Gran del Ribera fins al 9 de juny.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAsí operaba la banda desarticulada por la Policía Nacional: migrantes, parejas y falsedad documental
Artículo siguienteThyssen-Bornemisza colabora con Quirónsalud y Universidad Rey Juan Carlos en investigación sobre salud y arte
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí