Inicio Actualidad L’Estat es compromet a incloure el delta del Llobregat entre els punts...

L’Estat es compromet a incloure el delta del Llobregat entre els punts d’acció prioritària front a la regressió del litoral

Esteu aquí

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, s’ha reunit telemàticament aquest dijous, 19 de maig, amb el Secretari d’Estat de Medi ambient, Hugo Morán, per demanar-li mesures estructurals per evitar la regressió del litoral deltaic. Morán s’ha compromès a incloure el litoral del delta del Llobregat entre les zones de l’Estat on es prioritzaran mesures estructurals front a la regressió de la costa. També ha demanat al representant de l’Estat una aportació de sorres d’urgència a la platja del Prat, per adequar-la de cara al proper estiu, front a la previsió que la que fa el Port de Barcelona anualment s’endarrereixi enguany fins a finals de juliol, per qüestions administratives.

dijous, 19 maig, 2022 – 15:30


L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, s’ha reunit telemàticament avui, dijous 19 de maig, amb el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, per tal de demanar-li solucions estructurals i urgents per evitar la regressió del litoral deltaic i adequar les platges de cara a l’estiu. El secretari d’Estat ha reconegut aquesta situació i ha expressat el compromís de l’Estat d’incloure el delta del Llobregat entre les zones de l’Estat considerades punts calents pel que fa a la regressió litoral i on es desenvoluparan mesures estructurals per fer-hi front.

READ  ¿Está prohibido el uso del móvil en clase en Baix Llobregat? Te lo contamos


Mesures estructurals per fer front a la regressió del litoral


Segons ha expressat avui l’alcalde del Prat, “la situació actual de la platja de la ciutat i de la zona del delta del Llobregat en general és la pitjor de la història”, per la regressió que pateix el litoral degut a l’impacte dels darrers temporals i del canvi climàtic, per la qual cosa cal adoptar mesures estructurals.


Front a aquesta situació, Hugo Morán, a més de comprometre’s a situar el delta del Llobregat com a zona d’acció prioritària on fer front a la regressió del litoral, ha reiterat el compromís de l’Estat de licitar un estudi sobre les mesures a prendre per evitar que la platja segueixi retrocedint. En aquest estudi, s’hi valorarà la possibilitat de trobar fonts de sorra amb una granulometria major que l’actual, fet que evitaria que tornés a marxar tan ràpidament un cop aportada i una major resiliència. Altres opcions que s’estudiaran són el desmuntatge parcial de l’espigó de la desembocadura, ampliacions dels sistemes dunars com s’ha fet a Holanda o solucions estructurals que impedeixin o pal·liïn l’actual erosió.

READ  Una escultura recorda a la Plaça de Catalunya del Prat la memòria de les persones que han perdut la vida a causa de la covid


Solucions urgents de cara a l’estiu


De cara al proper estiu, Mijoler també ha demanat “solucions urgents” per garantir la necessària aportació de sorres a la platja del Prat. Anualment, el Port de Barcelona fa la seva aportació de sorres al litoral deltaic (de 100.000 m3, dels quals 80.000 corresponen a la costa del Prat) per compensar l’afectació d’aquesta infraestructura sobre aquesta zona costanera, tal com contempla la seva Declaració d’Impacte Ambiental (DIA). Però, enguany, per un endarreriment del tràmits administratius, el Port preveu fer aquesta aportació a finals de juliol, un mes més tard del que és habitual.


Front a aquesta situació, l’alcalde ha explicat que ha demanat a Morán que l’Estat faci “una aportació de sorres d’emergència”, més enllà de la que pugui fer el Port més endavant. En aquest sentit, ha expressat que l’Ajuntament “espera tenir una resposta favorable durant els propers dies” a aquesta petició.

READ  El Prat, la ciutat de més de 50.000 habitants amb menys desigualtat de renda d’arreu de l’Estat


Per la seva banda, el Secretari d’Estat de Medi Ambient també s’ha compromès a visitar el litoral del delta del Llobregat el proper mes de setembre, per tal de conèixer sobre el terreny la seva situació actual.


La reunió d’avui amb Hugo Morán és la segona que Mijoler manté amb responsables de l’Estat per tal de buscar solucions per al litoral deltaic,  abans de la propera temporada d’estiu, després de la que realitzada el passat 19 d’abril amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz.  En aquella reunió, Muñoz ja va expressar el compromís de l’Estat, reiterat avui, de licitar un estudi per cercar solucions a la regressió del litoral deltaic.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorSol·licitades més de 2.200 targetes MarketPrat, per comprar al comerç local amb una subvenció de l’Ajuntament del 40%
Artículo siguienteLa Policia Local fa una campanya informativa sobre patinets
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí