Inicio Actualidad ‘A prop teu social’ un nou servei d’informació i orientació porta a...

‘A prop teu social’ un nou servei d’informació i orientació porta a porta

L’Ajuntament de Cornellà va posar en marxa el mes de març un nou servei d’informació i orientació municipal, anomenat  ‘A prop teu social’, en el marc del Pla Director Comunitari de Sant Ildefons, amb la voluntat d’establir un diàleg proper i una escolta activa entre els veïns i veïnes del barri i l’administració local. Es tracta d’un pla pilot que pretén donar resposta a les preocupacions i necessitats socials del barri de Sant Ildefons, i que compta amb el suport de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona).

El servei compta amb un equip format per cinc persones amb un contracte vinculat a un Pla d’Ocupació i amb la formació específica per oferir una atenció propera i personalitzada a la ciutadania sobre els diferents recursos i serveis que l’Ajuntament posa a la seva disposició. 

MAS:  El Praticipa no serà una missió impossible pels infants de la ciutat

Atenció propera i activa

La tasca dels informadors consisteix en apropar-se als veïns i veïnes del barri, als seus domicilis, per oferir-los informació dels serveis municipals i atendre les seves consultes i qüestions relacionades amb temes d’àmbit social: recursos municipals i d’altres administracions, habitatge, eficiència energètica, ocupació, beques menjador, seguretat, gent gran i atenció a la dependència, educació…

Els temes que més consultes han generat han estat els relacionats amb els serveis socials per part de persones grans en relació al servei de Teleassistència i del  Servicio de Atención a Domicilio (SAD) que han estat derivades al departament d’Atenció Social, i les consultes per participar en el programa ‘Vine a Fer Esport Salut’  per afavorir l’envelliment actiu i saludable. Pel que fa al jovent, les seves inquietuds en temes d’oci i altres han estat adreçades a l’Oficina Jove, punt de referència de recerca d’informació per als i les joves de la ciutat. En els primer tres mesos de funcionament, les persones informadores han canalitzat 86 incidències.

MAS:  L'Escola Sona retorna a La Capsa

En els propers mesos, es continuarà treballant per donar resposta a totes les necessitats i inquietuds del veïnat d’aquesta zona.  ‘A prop teu social’ és una oportunitat per a la ciutadania de tenir una veu activa en el barri i contribuir al seu propi benestar i al de la comunitat en general.

Amb aquest projecte l’Ajuntament de Cornellà, a través del Pla Director Comunitari de Sant Ildefons i amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona mitjançant el Programa integral de barris per a la millora de rendes, vetlla per millorar les condicions d’equitat i cohesió social del barri, la qualitat de vida i les relacions de convivència i, en conseqüència, incrementar les oportunitats de prosperar individual i col·lectivament.

MAS:  Ayuda de 200 euros de hacienda si vives en Baix Llobregat. Cómo conseguirla

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa neteja dels carrers s’avança una hora
Artículo siguienteLes Nits d’Estiu omplen de ritmes i bona música el mes de juliol
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí