Inicio Actualidad La nova plaça de l’Estany de Sant Maurici ja és una realitat

La nova plaça de l’Estany de Sant Maurici ja és una realitat

Esteu aquí

La remodelació de l’espai, dissenyada amb la participació del veïnat i teixit comercial de la zona, comporta l’ampliació de la superfície de la plaça amb voreres més amples, millora l’accessibilitat, incrementa la superfície verda de la plaça i amplia el mobiliari urbà i zona de jocs.

dimecres, 26 abril, 2023 – 15:15


La plaça de l’Estany de Sant Maurici ja està disponible per a la ciutadania. Es tracta d’un nou espai que queda delimitat pel carrer de l’Estany de l’Albufera i el carrer de Lleida. La remodelació de la plaça ha estat fruit d’un procés participatiu, que va començar el febrer de 2021, i que va recollir 34 propostes com ara la creació d’un espai de jocs per a infants, reduir el trànsit de vehicles, la millora de l’accessibilitat de la zona, més mobiliari urbà i mantenir l’arbrat de la zona, entre altres.


Precisament amb aquests objectius, es va redactar el projecte de reordenació de l’espai que tenia com a prioritat la creació d’una plaça tranquil·la, natural amb plataforma única i oberta als carrers del voltant i que es va presentar el 23 de maig de 2022. Gairebé un any més tard, la reurbanització de la plaça ja ha finalitzat i la ciutadania hi podrà accedir i gaudir.


La nova plaça és un espai unitari, obert, amb plataforma única per millorar l’accessibilitat i mobilitat general de la zona. En aquest sentit, i amb l’objectiu de reduir la càrrega de trànsit, el carrer de l’Estany de l’Albufera canvia el sentit de circulació i s’ha ampliat la superfície de les voreres, els bancs i l’arbrat. L’espai central de sauló s’amplia i incorpora parterres circulars amb arbres i un sorral. Finalment, cal ressaltar que s’ha incrementat la superfície permeable, que facilita la infiltració de l’aigua de la plaça, i s’ha construït una zona de jocs infantils per a diferents edats. La il·luminació de l’espai s’ha dissenyat amb la tecnologia de baix consum LED.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDissabte 6 de maig, nova edició del Pratifolk, la festa de la cultura popular i tradicional del Prat!
Artículo siguiente457 alumnes participen a la Mostra de Punts de Llibre Sant Jordi 2023
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí