Inicio Actualidad Transformació de l’avinguda dels Alps

Transformació de l’avinguda dels Alps

L’avinguda dels Alps és un dels eixos que exemplifica perfectament la transformació de Cornellà cap a una ciutat cada cop més verda, sostenible i amable amb la ciutadania, dins del projecte municipal Cornellà Natura. La finalització de la segona fase d’aquesta via, juntament amb la remodelació d’un tram de la carretera de L’Hospitalet (entre l’avinguda dels Alps i l’avinguda de la Porta Diagonal), han donat pas a un gran eix verd i cívic que connecta i articula el barri Centre amb el d’Almeda o amb el parc de Can Mercader.

El 2016, l’Ajuntament de Cornellà va posar en marxa el projecte Cornellà Natura, una estratègia municipal de naturalització de l’entorn urbà per convertir la ciutat en un espai més verd, sostenible, saludable i resilient.

MAS:  El Servei Local d'Ocupació actua com a centre d'informació i orientació per a l'acreditació de competències

Amb aquesta reconversió, s’ha creat un corredor unificat d’1’3 quilòmetres, amb dos carrils de circulació (un per cada sentit), un carril bici bidireccional, i noves zones amb arbres i amb plantes arbustives per tal d’augmentar la biodiversitat. Alhora, s’han ampliat les voreres, s’han habilitat nous passos de vianants elevats, nous guals i noves parades d’autobús.

L’obra ha tingut un pressupost aproximat de 2.300.000 euros, finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i pels fons Next Generation de la Unió Europea.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAvances en Real Zaragoza y FC Andorra con fondos de inversión CVC
Artículo siguienteQué hacer en caso de incendio en Baix Llobregat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí