Inicio Actualidad Cornellà se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Cornellà se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Cornellà se suma cada any a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, entre el 16 i el 24 de setembre, amb el propòsit d’organitzar activitats que promoguin el respecte pel medi ambient en l’àmbit del transport. Des de l’Ajuntament es fomenta la mobilitat sostenible i saludable per mitjà de diferents iniciatives, moltes de les quals formen part del projecte estratègic Cornellà Natura.

Sota aquest paraigua la ciutat organitza dues jornades especials: la Festa de la Mobilitat Saludable i la Baixcicletada a nivell comarcal. El tema triat enguany per la Comissió Europea és la “Eficiència energètica” i el lema “Combina i mou-te”.

ACTIVITATS. “COMBINA I MOU-TE”.
Diumenge 24 de setembre, d’11 a 13.30 h.
Av. Sant Ildefons /Plaça Europa.
• Circuit infantil d’habilitats amb bicicleta i Circuit d’adults de vehicles sostenibles
• Carpes informatives
• Gargot de bicicletes
• Cavallets ecològics
• Tricicle Juga com abans
• Pedalem pel clima
• Taller de circulació en patinet
• Mostra d’autobusos d’època i altres vehicles sostenibles
• Amb bici sense edat (passejos amb bicicleta per a les persones majors)
• Coneix el Tram
• Circ en monociclo
• Cistelles o caixes per a bicicletes, i molt més.

READ  Arriba una nova temporada de la Jugatecambiental

 La 20a Baixcicletada
Diumenge 1 d’octubre.
Sortida: plaça Europa, 11 h.

Com es desplacen els habitants de Cornellà?
La millora de la connectividad entre barris i les intervencions realitzades en els últims anys per a pacificar algunes vies de la ciutat, així com l’ampliació de voreres enjardinades i de carrers per als vianants (un 12% de plataformes o rambles en la xarxa principal), han contribuït al fet que un 88,8% dels habitants de Cornellà prefereixin els desplaçaments no motoritzats per a anar d’un costat a un altre de la ciutat, segons l’Enquesta de Mobilitat en Dia Laborable (EMEF 2020). Alguns exemples són el carrer Bonestar, Arquitecte Adell o Verge de Montserrat. Altres iniciatives que promouen la mobilitat activa són els camins escolars, els itineraris rurals i el programa dels caps de setmana sense cotxes en algunes vies de la ciutat.

READ  Aquesta tardor forma't amb les noves propostes de cursos dels centres cívics

Amb bicicleta o VMP
L’ampliació de la xarxa pedalable (43 km) i la implantació del servei metropolità d’aparcament de bicis Bicibox i del servei de bicicleta elèctrica compartida AMBici ha influït notablement en l’augment d’aquesta manera de desplaçar-se per la ciutat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAsociación entre el Gobierno de Bengala Occidental y LALIGA para el fomento del fútbol
Artículo siguienteNova programació de tardor del “Vine a fer esport salut’
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí