Inicio Actualidad Els pressupostos del 2024 se centren a establir les bases per al...

Els pressupostos del 2024 se centren a establir les bases per al futur

  • El pressupost consolidat, que inclou Procornellà i l’Institut Municipal de Radiodifusió, creix un 16% i se situa en 137 milions d’euros

L’Ajuntament de Cornellà ha aprovat un pressupost de 107,27 milions d’euros per a 2024, un 6,04% més respecte de l’any anterior. Són uns comptes equilibrats, prudents i realistes amb la situació d’inestabilitat actual, derivada dels conflictes bèl·lics que han generat un augment dels preus i tipus d’interès i de la crisi provocada per la covid-19. Tot i això, els pressupostos volen traslladar confiança i optimisme a la ciutadania, i compten amb unes inversions de 8,1 milions d’euros, un 14% més que el 2023, i tenen com a objectiu continuar dibuixant la Cornellà del futur: una ciutat cohesionada, segura i sostenible.

Venim un mandat anterior molt complicat, fruit de la pandèmia. Però després de la tempesta ve la calma, i això volem: oferir calma a la ciutat. Aterrar el municipi en la situació actual, definir de manera clara els reptes de futur de Cornellà i garantir la convivència, això és el que reflecteixen aquests pressupostos”, ha sentenciat Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, durant el debat dels comptes al ple municipal.

Els pressupostos s’han dissenyat per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, per això incorporen recursos per implementar i reforçar les polítiques de seguretat, per millorar i consolidar la transformació urbana iniciada en els darrers mandats amb el projecte Cornellà Natura

El pressupost destina recursos a donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes de la ciutat i, sobretot, perquè ningú no es quedi enrere, eix principal de la línia política del govern municipal. Polítiques socials, lluita contra la violència masclista o contra la soledat no desitjada, promoció de la salut física i mental, potenciació de la cultura i facilitar l’accés a la formació a qualsevol etapa de la vida són diversos dels projectes que recullen aquests comptes. 

MAS:  El Prat se suma al Dia Mundial contra l’abús i el maltractament a la gent gran

Són uns pressupostos per gestionar la ciutat a través de la redistribució de la riquesa, per poder oferir serveis de qualitat, amb un marcat perfil social, perquè tothom tingui les mateixes oportunitats“, ha defensat el portaveu de Cornellà En Comú Podem, Claudio Carmona

El pressupost municipal, que incorporant l’Institut Municipal de Radiodifusió i l’empresa municipal Procornellà és de 137.000.985 euros, s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC i Cornellà En Comú Podem. La resta de grups municipals hi han votat en contra.

Pressupost per a 2024 (Govern Obert)

Eixos fonamentals de gestió municipal

 

SEGURETAT I CIVISME: Els recursos destinats a polítiques de seguretat augmenten un 6%, i buscaran la tecnologia com a aliada en la gestió del dia a dia, amb inversions en càmeres de seguretat i ampliar els passos de vianants intel·ligents.

MANTENIMENT DE LA CIUTAT: Està previst millorar la connectivitat de carrils bici i transformar en plataforma única els carrers Torras i Bages, Marquès de Cornellà o Joan Maragall amb Isaac Peral. Durant el proper any continuarà desenvolupant-se el Pla Local d’habitatge, amb l’inici de noves promocions socials i es començaran a executar les primeres obres del Pla de Rehabilitació Extensiva de Sant Ildefons.

ATENCIÓ A LES DEMANDES DE LA CIUTADANIA: L’Ajuntament destinarà 16.230.682 euros a polítiques socials, d’igualtat i de salut, amb nous projectes per promoure un envelliment actiu o combatre la solitud no desitjada. Es construirà un nou Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) que integrarà els serveis d’igualtat.

MAS:  Baix Llobregat Así se descongela el marisco de forma correcta

PROGRÉS MORAL: Un altre dels objectius de l’equip de govern per al exercici que comença, i per a tot el mandat, se centra a cohesionar la comunitat en base a uns valors comuns. El projecte Cornellà Moral té l’objectiu d’assentar les bases per a una ciutat resilient, solidària i igualitària.

Les inversions per a 2024 ascendeixen a 8,1 miliions d’euros, una xifra que suposa un augment del 14% respecte l’any passat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMés de 870 persones han après programació, robòtica i altres tendències tecnològiques al Citilab al llarg del 2023
Artículo siguienteAuto-xami: Tu centro de confianza en Artesa de Segre, Lleida
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí