Inicio Actualidad Jardins de la Pau, un espai per a la creació, el coneixement...

Jardins de la Pau, un espai per a la creació, el coneixement i la celebració de la dansa

Esteu aquí

Aquesta disciplina artística, protagonista durant el mes d’abril al Prat

dijous, 25 abril, 2024 – 16:00


La dansa és una de les disciplines artístiques que es viu amb més intensitat a la ciutat, amb grups i entitats que gaudeixen de la seva pràctica. Al Centre Cívic Jardins de la Pau la dansa és també un projecte fonamental que es treballa d’una manera global, des de l’aprenentatge a la pràctica, però també la creació o la reflexió al voltant d’aquesta disciplina artística. L’objectiu és fomentar la participació cultural i el gaudi de la dansa com a forma d’expressió artística.  


Un dels millors exemples de la passió amb què es viu la dansa a la ciutat és la Festa de la Dansa. Una cita imprescindible aquest 27 d’abril que reuneix a grups diversos i entitats en un ambient festiu i participatiu, on més de 800 persones passaran per l’escenari per celebrar ballant el Dia Internacional de la Dansa.

MAS:  CALENDARIO LABORAL | Estos serán todos los días festivos y puentes en Blanes en 2024


La creativitat també es treballa amb els grups i col·lectius de la ciutat. És el cas del procés que s’ha dut a terme durant els darrers mesos amb alumnes de l’escola La Beat Urban i joves que practiquen danses urbanes al centre cívic. Les joves practicants han rebut l’acompanyament de la coreògrafa Sheila Ortega en la creació d’una peça, Artèries, Transmissions urbanes, que s’ha mostrat al públic al mes de març i dins del marc del festival Dansa Metropolitana. 


 


“La veritat que ha sigut molt profitós, hem treballat moltíssim, i crec que l’evolució del grup des d’un inici fins ara amb l’energia que teníem totes, ha sigut brutal. La Sheila ens ha ajudat moltíssim a submergir-nos al món del Dancehall, encara que hagi sigut en 3 mesos exprés. La veritat és que estic molt contenta de l’experiència.” 

MAS:  Manuela Carmena i John Carlin enceten la temporada del fòrum Cornellà Creació


Laura Urpí Serrano, participant d’Artèries, transmissions urbanes. 


 


També La Nit en Dansa és resultat d’un procés de creació col·lectiva. Persones de totes les edats i experiències treballaran conjuntament durant les pròximes setmanes en una peça de dansa contemporània, amb l’acompanyament de la ballarina i coreògraf professional, l’Arantza López. La dansa esdevé un llenguatge universal que permet als participants expressar-se i connectar-se d’una nova manera. 


 


“He tingut el plaer de participar a la Nit de la Dansa. Estic molt emocionada i satisfeta pel que estic vivint i experimentant amb el meu cos. Animo a tothom que no sigui professional i que no tingui vergonya de res, a experimentar emocions  amb la música i el ball que és molt màgic i l’experiència està mol bé. Gràcies al Centre Cívic Jardins de la Pau, ara també formo part de les Ballarugues, i tinc el gust de veure i compartir espectacles que tenen a veure amb la dansa.” 

MAS:  La fira de Festa Major tornarà a ser inclusiva pels infants amb hipersensibilitat sensorial


Noemí Hernández González, participant de Ballarugues i La Nit en Dansa 


 


Qualsevol persona, sense importar la seva edat o experiència prèvia, pot gaudir de la dansa i el ball. El centre ofereix diferents tallers trimestrals que permeten iniciar-se i descobrir estils diversos. Amb aquesta intenció de fer la dansa més accessible neix també el projecte Ballarugues, un grup que reuneix persones interessades en veure i compartir propostes de dansa, i que ja ha assistit a diversos espectacles. 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEste año, el asfalto de Madrid huele a mango gracias al ayuntamiento
Artículo siguienteÚltim taller del Consell d’Infants a l’Escola Jaume Balmes
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí