Inicio Actualidad El Centre Cívic Jardins de la Pau impulsa la cultura digital amb...

El Centre Cívic Jardins de la Pau impulsa la cultura digital amb diversos projectes i serveis per a tot tipus de públics

Esteu aquí

Jugar a videojocs de forma responsable, aprendre a programar-los en família o apropar l’ús quotidià de les apps de memòria o la Intel·ligència Artificial a la gent gran, entre les propostes de Cultura Digital del centre

divendres, 22 desembre, 2023 – 10:30


El Centre Cívic Jardins de la Pau vol contribuir a la transformació social a través de la seva aposta per la cultura digital, amb la voluntat d’una visió transversal en les diverses línies de centre i segments d’edats que hi participen.


El món dels videojocs, un projecte codissenyat entre el centre cívic i l’Escola Jacint Verdaguer que acompanya als infants de 4t de primària a descobrir què són els videojocs i els ensenya a desenvolupar els seus propis videojocs aplicar les diferents facetes creatives de tot el procés de creació d’un videojoc concloent amb la programació a través de la plataforma col·laborativa Scratch.

MAS:  L'Ajuntament expressa la seva solidaritat i el seu condol per les víctimes del terratrèmol de Marroc


Petits Contes, és un projecte d’escriptura creativa i col·laborativa de relats breus que enguany ha explorat la presentació en un suport digital com és el pòdcast. Els contes presentats van ser creats per alumnes d’entre 4t i 6è de primària de les escoles Jacint Verdaguer i Bernat Metge, amb una mirada creativa i esperançadora sobre la crisi climàtica.


L’espai de videojocs, un espai còmode al bell mig de l’Espai Jardinet amb dues tauletes a que proposen diversos videojocs alternatius o menys coneguts per despertar la curiositat cap a noves narratives digitals.


A més, el centre cívic també ofereix un servei d’assessorament digital gratuït obert a tothom que necessiti ajuda en l’àmbit digital, així com una oferta formativa amb propostes més enllà de l’alfabetització digital, com ara il·lustració digital, la Intel·ligència Artificial o les xarxes socials i el l’exercitació de la memòria a través d’aplicacions mòbil per a gent gran.

MAS:  La T-jove fins als 30 anys, ja disponible


 


Crear videojocs en família


Durant aquest any 2023, el centre ha ofert diversos tallers familiars per aprendre sobre Realitat Augmentada o crear videjocs Arcade i 3D en família, gaudint d’una tarda compartida i divertida mentre tota la família aprenia a programar i podia dissenyar el seu propi videojoc per després jugar-hi conjuntament.


Aquests projectes i serveis tenen com a objectiu promoure la cultura digital com a eina de comunicació, d’aprenentatge i d’expressió artística i al mateix temps fomentar la creativitat i la innovació.


 


Una aposta per la cultura digital inclusiva


El Centre Cívic Jardins de la Pau aposta per una cultura digital inclusiva i accessible per a tothom. Per això, els seus projectes i serveis s’adapten a les diferents necessitats i interessos i sobretot per les inquietuds manifestades en cada moment per la ciutadania.


Per exemple, el projecte El món dels videojocs està dissenyat per a nens i nenes de 4t de primària, una edat en què els infants comencen a mostrar interès pels videojocs. El projecte els ajuda a comprendre els conceptes bàsics dels videojocs i a desenvolupar tant l’esperit crític com les seves habilitats creatives. Així com ho fa l’espai d’aprenentatge i creació de videojocs Scratch Lab o les diverses activitats de creació de videojocs en família.

MAS:  El Servei d’Intervenció Socioeducativa de l’Ajuntament avalua els seus dos anys de posada en marxa amb una jornada tècnica


L’espai de videojocs al Jardinet en canvi és un espai obert a tothom, independentment de l’edat o els coneixements sobre videojocs. L’espai ofereix una varietat de videojocs per a totes les edats i interessos però sobretot amb la voluntat de mostrar videojocs, tot i que alguns siguin per al gran públic d’altres tenen una autoria més acurada i de vegades demanen uns ritmes i unes habilitats diferents a les que els videojocs mainstream tenen per costum.


Els diversos projectes volen ajudar a les persones tant d’edat més avançada com més joves a conèixer de primera mà les possibilitats d’algunes de les tecnologies actuals i la seva aplicació a la cultural per tal d’adquirir les competències digitals necessàries i així poder participar-hi plenament.


- Te recomendamos -
Artículo anterior¿Dónde son las preuvas en Baix Llobregat?
Artículo siguienteUna vintena de flamencs, al tram final del riu Llobregat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí