Inicio Actualidad 2.400 denúncies per abandonar escombraries a la via pública i per actes...

2.400 denúncies per abandonar escombraries a la via pública i per actes incívics

De gener a octubre d’aquest any, la Guàrdia Urbana de Cornellà ha imposat un total de 2.421 multes per infraccions relacionades amb l’Ordenança de Convivència, modificada recentment amb l’enduriment de les sancions, amb la finalitat de persuadir i penalitzar actes delictius contra l’espai públic. De la totalitat de les sancions, el 48% tenen a veure amb sancions per consum d’alcohol a la via pública, el 32,5% per l’abandó d’escombraries i residus fora dels contenidors i no fer-ne un ús correcte dels mateixos i al voltant del 10% tenen a veure amb l’abandó d’excrement de gossos al carrer.

Les multes poden anar dels 850 euros a els 1.501 en casos de reincidència i fins a 3.000 euros quan s’abandonen elements voluminosos a l’espai públic. L’Ordenança estableix que les multes es puguin canviar per treballs comunitaris, a petició de les persones sancionades. També els establiments comercials han estat objecte d’inspecció per detectar comportaments que poden afectar el conjunt de la ciutadania i que també estan recollits a l’Ordenança. Fins al mes d’octubre de 2023, s’han imposat sancions a més una trentena d’establiments.

MAS:  Aquest dissabte, 28 de gener, el Modern acollirà l’acte de commemoració de l’any nou xinès al Prat

Tipologia de sancions i imports

Llençar o abandonar residus (bosses d’escombraries, cartrons, etc) a la via pública850 euros i 1.501 en casos de reincidència
Donar menjar als animals a la via pública850 euros i 1.501
Llençar o abandonar residus voluminosos fora dels espais adequats i utilitzant vehicles per al transport2.001 euros
Actes de vandalisme al espai públic i/o desperfectes mobiliari urbàDe 600 a 1.000 euros

L’Ajuntament destina anualment prop de 10 milions d’euros a la neteja viària i la recollida d’escombraries

TREBALLS COMUNITARIS

L’Ordenança General de Convivència Ciutadana permet substituir per feines socials les multes d’actes incívics. La mesura té com a objectiu aconseguir que la persona sancionada reflexioni sobre les conseqüències dels seus actes a nivell personal i a nivell comunitari, fomentant un canvi d’actitud. Des de començament d’any, 428 persones s’han adherit a aquest programa.

MAS:  Cornellà acull dissabte dues projeccions de la mostra de cinema de medi ambient

RECICLAR EL 60% DE TOTS ELS RESIDUS EL 2030

L’ús adequat dels contenidors i el correcte reciclatge dels residus és prioritari pels importants costos mediambientals que suposa. Per aquest motiu, un dels objectius marcats per la Unió Europea és aconseguir reciclar adequadament el 55% de tots els residus el 2025 i el 60% per al 2030.Els Estats que no compleixin seran sancionats (i aquests traspassaran les sancions a les comunitats autònomes i elles als municipis). Cornellà és lluny d’aconseguir aquests objectius, ja que actualment el percentatge de recollida selectiva està al voltant del 32%.

L’adequat ús dels contenidors, així com la utilització de serveis municipals com la Deixalleria, les deixalleries mòbils, les Re-Parades o l’espai Re-Utilitza són recursos al nostre abast per reciclar adequadament.

MAS:  “Fem sortir els colors del gris“, campanya ambiental per millorar la gestió dels residus

ESPAI REUTILITZA, UNA FUNCIÓ SOCIAL

Aquest espai, ubicat a la Deixalleria, té com a objectiu reutilitzar objectes en bon estat de conservació i funcionament per poder allargar-los la vida. Els objectes es destinen prioritàriament a cobrir necessitats bàsiques de persones en situació de vulnerabilitat i usuàries dels serveis socials de Cornellà. Els objectes estan disponibles per a aquests usuaris durant 4 mesos i posteriorment es posen a la disposició de la ciutadania en general. Entre els objectes que s’hi deixen destaquen utensilis per a la llar, electrodomèstics, material esportiu, joguines, etc.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa 21ª Mostra d’Entitats arriba amb força
Artículo siguienteEl Prat s’il·lumina per donar la benvinguda al Nadal
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí