Inicio Actualidad La Granja de la Ricarda, escenari del videoclip conjunt de Björk amb...

La Granja de la Ricarda, escenari del videoclip conjunt de Björk amb Rosalia

Esteu aquí

Els beneficis que generi l’obra, que ha comptat amb la col·laboració del Prat Film Office, es donaran a una ONG islandesa compromesa amb la sostenibilitat

dimarts, 21 novembre, 2023 – 18:30


El talent de Rosalia torna a la seva comarca, al Baix Llobregat: la Granja de la Ricarda, al Prat de Llobregat, és l’escenari del videoclip de la cançó  Oral que l’artista catalana protagonitza amb Björk i que ha vist la llum aquest dimarts. Es tracta d’una obra compromesa amb la sostenibilitat del planeta: els beneficis que generi es donaran a l’ONG Aegis, que s’oposa a les piscifactories intensives de salmó que amenacen la biodiversitat a Islàndia.


El videoclip, dirigit per Carlota Guerrero, i que va comptar amb la col·laboració del Prat Film Office per a la seva realització, mostra a les dues cantants protagonitzant una lluita d’arts marcials al centre d’un espai diàfan que els i les pratenques reconeixeran fàcilment: es tracta d’un dels característics pavellons de la Granja la Ricarda.

READ  Més de 300 alumnes participen en el servei comunitari ambiental durant aquest curs


El Prat, terra de pel·lícula


El Prat de Llobregat és, després de Barcelona, una de les ciutats catalanes que més rodatges atreu cada any. A través del Prat Film Office, l’Ajuntament atén nombroses produccions que acudeixen al municipi, com aquesta, atretes per la diversitat i singularitat dels seus paisatges, que inclouen des d’ambients urbans i industrials fins a alguns dels paratges naturals més verges de l’àrea metropolitana, al cor dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, com per exemple el de la Ricarda.


Una altra producció rodada al Prat i que recentment ha vist la llum és La Imatge Permanent, el primer llargmetratge de la directora pratenca Laura Ferrés, presentada aquest estiu a Locarno estrenada en cinemes aquest divendres passat, després d’una preestrena que va tenir lloc el dia abans al cinema Capri del Prat, i que s’ha convertit en la primera pel·lícula espanyola en guanyar l’Espiga d’Or a la Seminci. Una altra producció que recentment ha passat pel Prat és El Cuerpo en Llamas, per a la qual es van rodar algunes escenes a l’església de Sant Pere i Sant Pau de la ciutat.

READ  Comença l’edició de tardor de Nits Insòmnia


La Ricarda, un espai singular


La Granja la Ricarda és la reproducció d’una granja lletera erigida el 1909 i que va ser pionera en la introducció de mètodes moderns en la cria de vaques i producció de llet. Originalment formava part de la finca de la Ricarda, un espai protegit que forma part dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i és un dels seus paratges més verges. Inclosa al catàleg local de patrimoni, el videoclip de Björk i Rosalia aprofita alguns dels elements més característics de la Granja, com les seves àmplies naus i els paraments de ceràmica de les seves parets.

READ  El Ple municipal dona un impuls a l’habitatge de lloguer social


- Te recomendamos -
Artículo anteriorSe estima que las ventas durante el Black Friday experimentarán aumentos de hasta el 50%, según la logística
Artículo siguienteEnvío seguro y delicado de instrumentos con The Pass en Barcelona
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí