Inicio Actualidad Un Pota Blava que aglutina alguns dels elements més representatius del Prat...

Un Pota Blava que aglutina alguns dels elements més representatius del Prat protagonitza el cartell de la 50 Fira Avícola

Esteu aquí

L’artista pratenc multidisciplinari Ángel Coronado és l’autor de la col·lecció de tres imatges amb què es difondrà l’esdeveniment, que se celebrarà l’1, 2 i 3 de desembre a la Granja de la Ricarda

dimarts, 14 novembre, 2023 – 14:00


L’artista pratenc Ángel Coronado és l’autor dels cartells de la Fira Avícola, la Mostra d’Entitats i l’espai gastronòmic d’enguany. Avui, 14 de novembre, a les 12 h, al Centre d’Art Torre Muntadas, s’ha desvetllat un dels secrets millor guardats d’aquest esdeveniment que assoleix la seva 50ena edició consolidada com la festa ciutadana d’hivern de la ciutat. Un mosaic amb la silueta de l’icònic Pota Blava que recull alguns dels elements més representatius del Prat protagonitza els cartells amb què la ciutat anunciarà l’arribada l’1, 2 i 3 de desembre de la Fira Avícola a la Granja de la Ricarda.


“De vegades, quan et fan un encàrrec motivador, comences a dibuixar i arribes a un punt en què el que fas t’abstrau del món que t’envolta. Això és el que m’ha passat en el procés creatiu d’aquests cartells”, ha explicat Coronado en l’acte de descoberta. L’artista ha assegurat que, tot i que va començar a plantejar-se l’obra evitant que hi aparegués el Pota Blava, en començar a donar-li voltes a l’esbós de mosaic per crear una figura abstracta el gall va acabar emergint. “És que no es pot evitar, és una cosa que envolta tot allò que és el Prat”, ha afirmat.

MAS:  Les persones més joves de la ciutat imaginen el Prat del futur


Un autor de llarg recorregut


Ángel Coronado és un artista multidisciplinari amb llarga experiència i reconeixement en el món de l’animació en cinema i televisió, així com amb el món editorial amb molts treballs publicats internacionalment amb l’estudi Wuji House. Va formar part de l’equip creatiu de Peraustrínia 2004, el primer llargmetratge de dibuixos animats en català, creat íntegrament al Prat, i ha participat en accions artístiques col·lectives a la ciutat com ArtVinguda o Art pel Delta.


L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, el tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Acció Ambiental i Serveis Urbans i regidor de Promoció de la Ciutat, Agricultura i Ramaderia, Quim Bartolomé; i la tinenta d’Alcaldia de l’Àrea de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania, Marisol Rojas, han estat els encarregats de descobrir, conjuntament amb l’artista, la col·lecció de tres imatges en un acte al Centre d’Art Torre Muntadas.

MAS:  El ple del Prat congela impostos i taxes municipals per al 2023


Mijoler ha recordat en l’acte d’avui com la Fira Avícola ha evolucionat en paral·lel a l’evolució de la ciutat. “El que era la Fira en els seus inicis i el que és avui reflecteix també com ha evolucionat el Prat des de llavors fins ara, com hem construït un ideari, una simbologia i unes icones, com el Pota Blava”, ha expressat. L’alcalde ha volgut destacar també l’aposta de l’Ajuntament els darrers anys pel talent local. Després de repassar alguns artistes de renom que en el passat van crear cartells d’aquest esdeveniment, com Xavier Mariscal o Perico Pastor, l’alcalde ha afirmat que al Prat “tenim molts noms il·lustres que són capaços de fer cartells impressionants com aquests”. De fet, des del 2009 de forma ininterrompuda tots els cartells de la Fira Avícola han estat obra d’artistes de la ciutat, que han posat la seva creativitat al servei de la promoció d’un esdeveniment que, amb més de 100 anys de trajectòria, ha transcendit el sector de la criança de pollastres per convertir-se en festa ciutadana, que no ha volgut, però, renunciar a la reivindicació de la tradició pagesa al Prat.

MAS:  700 denúncies per infraccions amb Vehicles de Mobilitat Personal en els primers deu mesos de 2021


Arrenca el compte enrere per a la fira, plena de sorpreses amb motiu de la seva 50ena edició


La presentació d’avui, com és habitual, suposa l’inici del compte enrere cap a la celebració de la Fira Avícola. Durant els propers dies, es desvetllarà la temàtica de l’estand municipal, vinculada a l’assoliment d’una xifra molt especial, i es donarà a conèixer el programa d’activitats, que inclourà propostes per a tots els públics. Els prop de 19.000 m2  de l’emblemàtica Granja de la Ricarda s’ompliran amb expositors de tot tipus, on es podran trobar productes agrícoles i gastronòmics o conèixer-hi els comerços i entitats del Prat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorGuía para conseguir el subsidio o paga del SEPE para mayores de 52 años en Baix Llobregat
Artículo siguienteEspaña lidera la investigación, pero las innovaciones hemato-oncológicas no benefician a pacientes
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí