Inicio Actualidad Decidides les fotografies guanyadores del 32è Concurs Fotogràfic Delta del Llobregat

Decidides les fotografies guanyadores del 32è Concurs Fotogràfic Delta del Llobregat

Esteu aquí

Enguany s’han valorat 267 obres pertanyents a 68 autors diferents. Les imatges guanyadores i finalistes es podran veure en una exposició al Cèntric a partir del 13 de desembre.

1r premi paisatge del 32è Concurs Fotogràfic Delta – Autor: Sergi Otero

dilluns, 13 novembre, 2023 – 09:30


El dia 11 de novembre de 2023 es va reunir el jurat qualificador del 32è Concurs Fotogràfic “Delta del Llobregat” per a determinar les fotografies guanyadores. En total s’han marcat tres guardons (300 euros per al primer, 150 euros per al segon i 100 per al tercer) en tres categories diferents -Paisatgisme, Caça fotogràfica i Macrofotografia- a més d’un premi de 150 euros en la categoria Instagram.

READ  Actualització d'impostos i taxes el 2022


Aquest any es van admetre 267 obres pertanyents a 68 autors diferents: 85 de la categoria de Paisatgisme, 100 de Caça Fotogràfica i 82 de Macrofotografia.


Sergio Otero, amb una fotografia al Remolar Filipines, de la Vidala, ha estat seleccionat com el primer premi de la categoria de Paisatgisme. Juan Correra s’ha endut la categoria de caça mentre que el guanyador en macro ha estat en Josep Maria Vintró. L’autor de la imatge guanyadora a instagram és del Fernando López.


Cal destacar a més els cinc accèssits escollits pel departament de Medi Ambient i que també rebran el seu premi.


Tant les fotografies premiades com les finalistes de cada categoria es podran veure a l’exposició que s’inaugurarà el proper 13 de desembre a les 19 hores, durant l’acte de l’entrega de premis als guanyadors, al vestíbul de la Biblioteca Antonio Martín ubicada al Cèntric Espai Cultural, fins el 8 de gener de 2024.

READ  Demà, 1 d’octubre, es commemora el Dia Internacional de les Persones Grans


Una iniciativa per posar en valor el delta del Llobregat


L’any 1992 l’Agrupació Fotogràfica Prat i el Departament de Medi Ambient van iniciar un concurs de fotografia per promoure l’activitat al delta del Llobregat. En aquest moment, el delta del Llobregat enfrontava greus problemes ambientals com la contaminació extrema de les aigües  i la incertesa sobre el seu futur a conseqüència de la gran pressió urbanística per les demandes de desenvolupament d’infraestructures diverses al territori.


El concurs buscava despertar l’interès públic per la riquesa de la biodiversitat del delta, fomentar la valoració del territori i afavorir el consens sobre la seva conservació. Amb el temps, aquesta iniciativa ha assolit un gran èxit de participació, contribuint a la conservació del Delta i consolidant la fotografia de natura com una activitat que estableix vincles significatius entre les persones i el territori.

READ  El consell de la FP es reuneix per impulsar la Formació Professional al Prat


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorProva de les sirenes d’alerta de risc químic, el dimecres 15 de novembre
Artículo siguienteEscultures electròniques creades per noies de Cornellà per sensibilitzar sobre el canvi climàtic
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí