Inicio Actualidad En Femení pel 25N: Crear per travessar les violències

En Femení pel 25N: Crear per travessar les violències

En Femení és una mirada i una forma de treballar de manera transversal i continuada la perspectiva de gènere al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. Per reivindicar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, el Ribera ofereix tot un seguit de propostes organitzades tenint en compte les aportacions d’entitats i grups vinculats a l’equipament, formant així el Cicle En Femení pel 25N.

El dijous 9 de novembre donem el toc de sortida a les propostes del cicle amb la  xerrada-taller “Violències estètiques i mitjans de comunicació” amb la Tess Hache,  tècnica d’igualtat de gènere, artista i referent d’activisme gordo. Durant la sessió s’identificarà la pressió estètica com un tipus de violència masclista, i es veurà com actua a través dels mitjans de comunicació, per acabar plasmant tot el que s’ha parlat amb una dinàmica creativa. L’activitat és gratuïta amb aforament limitat, pel que es recomana realitzar inscripció prèvia.

READ  Les ONG d’ajuda humanitària que actuen a Ucraïna destaquen que “són preferibles els ajuts econòmics per comprar materials als països fronterers del conflicte”

Les Tardes Joves també se sumen a la programació del cicle En Femení amb dues sessions: el dijous 16 de novembre pensarem, reflexionarem i buscarem lemes contra la violència masclista, i el dijous 23 es dedicarà la tarda a fer polseres amb fils liles i a cosir cintes amb els lemes seleccionats del dijous anterior. Les Tardes Joves al Ribera tenen accès lliure a partir de 12 anys, i són cada dijous, de 17.30 a 19.30 h.

Continuant en la línia “Fet a Mà”, us convidem a formar part del taller “Fotobrodat amb Karen Rosentreter” els dijous 23 i 30 de novembre, de 18 a 20 h. Dues sessions a les què es treballarà l’autoimatge i s’abordaran les violències que afecten les dones en el nostre dia a dia, i en el concepte que tenim de nosaltres mateixes. Encara queden places!

READ  “Fem sortir els colors del gris“, campanya ambiental per millorar la gestió dels residus

Per últim, i seguint en clau d’arts visuals per aplicar les reflexions entorn la violència masclista, el Ribera organitza la jornada participativa “Crear per travessar les violències“, també amb l’acompanyament de l’artista Karen Rosentreter. El dissabte 18 de novembre, de 10.30 a 13.30 h, ens trobarem al Ribera per crear juntes una pancarta amb diferents tècniques manuals que reculli i reivindiqui reflexions i demandes de totes, i que formarà part de l’acte central del 25N.

Per tal de portar juntes la pancarta l’acte central del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones a la plaça Catalunya,  us convoquem al Ribera el divendres 24 de novembre a les 18 h.

READ  El Prat enceta un treball per la redacció del Pla Director de l’FP

Veure més


- Te recomendamos -
Artículo anteriorSensibilització artística, una proposta plenament interdisciplinar
Artículo siguienteLas universidades Politécnica de Madrid, Alfonso X el Sabio y la Pública de Navarra sobresalen en el empleo de sus egresados, revela Forbes
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí