Inicio Actualidad Impuls a l’esport inclusiu

Impuls a l’esport inclusiu

L’Ajuntament de Cornellà té en marxa el projecte “Ciutadania amb capacitats diferents” que  busca facilitar la integració de les  persones amb diverses capacitats en l’oferta esportiva de la ciutat.
Aquest programa compta amb una inversió anual de 90.000 euros destinats a fomentar la inclusió i la participació activa de tota la ciutadania, independentment de les seves habilitats o discapacitats.
L’evolució del programa en l’última dècada ha estat significativa. En els seus inicis, només s’oferien dues activitats esportives inclusives: “Fica’t a l’Aigua”, amb aproximadament 40 usuaris amb discapacitat i 200 participants sense discapacitat, i l’equip de bàsquet d’Aprodico, amb uns 10 participants amb capacitats diverses. Actualment, gràcies a l’esforç i el treball de sensibilització
ciutadana realitzat pel consistori i les diferents entitats esportives de la ciutat, la iniciativa ha anat creixent fins aconseguir, actualment, la participació de prop de 140 persones amb discapacitat i tenir un impacte de sensibilització en més de 2.000 persones de manera directa.
Un altre dels propòsits del programa és establir relacions amb diferents entitats, federacions i fundacions per crear sinergies i treballar conjuntament cap a la igualtat i la diversitat. A més, es treballarà des del consistori per adaptar els espais i esdeveniments esportius als usuaris de diversitat funcional (ceguera, llenguatge de signes…).

MAS:  Una delegació del Prat visita Garrovillas d'Alconétar per consolidar l'agermanament
L’ESPORT ADAPTAT
Una modalitat exclusiva per a un grup amb unes capacitats específiques, com es el cas de l’activitat Multiesport a l’Escola Torre de la Miranda o l’organitzada per l’AMPA Virolai a  l’Espai Sant Ildefons que compta amb 15-20 alumnes, la natació a Can Millars (4-5 persones), el Futbol Sala PSSD (10 participants) a l’Espai Sant Idelfons o el Pàdel PSSD a la Federació de Tennis, una oportunitat per a infants i joves de participar en diverses disciplines
esportives, brindant-los una experiència
enriquidora i adaptada a les seves capacitats.

L’ESPORT INCLUSIU

El qual es desenvolupa en col·laboració amb entitats esportives específiques i que ha anat guanyant participació. Per exemple: entre 8-10 participants al Club Pàdel Cornellà i al’Aprodico CB Cornellà, i de 20 a 30 a Insercor. També destaquen, el Paratriatló Cornellà, el primer Club de Catalunya que compta amb una secció de triatló per a persones amb discapacitat, i el Club d’Escalada +MEC amb el projecte SÍKEPOTS que ofereix activitats físicoesportives adaptades a diversitats funcionals.

L’ESPORT INTEGRADOR

Aquest s’ha estat potenciant darrerament amb la voluntat d’oferir activitats esportives accessibles a tothom, independentment de les capacitats, com ara Fica’t a l’Aigua, Tothom Juga, ComparTeam, Cornellà Actica, Aquagym, Vine a Fer Esport Salut! “Passos a Mils” i altres esdeveniments esportius que promouen la inclusió i l’esperit esportiu entre la ciutadania.

MAS:  La Policia Local reforça els controls de la circulació de bicicletes i patinets per garantir la seguretat i la bona convivència

- Te recomendamos -
Artículo anteriorTragedia en L’Ametlla de Mar | Un matrimonio pierde la vida al ahogarse en su coche
Artículo siguienteCornellà se suma als actes de sensibilització del Dia Mundial de la Salut Mental
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí