Inicio Actualidad La Policia Local reforça els controls de la circulació de bicicletes i...

La Policia Local reforça els controls de la circulació de bicicletes i patinets per garantir la seguretat i la bona convivència

Esteu aquí

El Prat se suma a una campanya del Servei Català de Trànsit doblant-ne la durada

divendres, 13 octubre, 2023 – 13:00


La Policia Local acaba d’engegar una campanya de reforç del control dels conductors i conductores de bicicletes i patinets per assegurar-se que compleixen amb les normes de circulació. Aquesta iniciativa, coordinada amb el Servei Català de Trànsit, se suma a les diferents accions que ja s’hi han portat a terme per garantir la seguretat i la bona convivència a la via pública.


La campanya coordinada de control de ciclistes i persones conductores de bicicletes i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) impulsada pel Servei Català de Trànsit (SCT) amb la participació de tots els cossos policials amb competències en matèria de trànsit de l’espai europeu es desenvoluparà del 16 al 22 d’octubre. Al Prat, i com iniciativa de la Policia Local, ja es va posar en marxa el passat dilluns dia 9, de manera que tindrà una durada d’una setmana més.

MAS:  El proper 18 de desembre, taller familiar per aprendre a comunicar-se amb joves i adolescents


L’objectiu de la iniciativa pretén reduir la sinistralitat relacionada amb ciclistes i VMP intensificant la supervisió per comprovar que qui fa ús d’aquestes opcions de mobilitat compleix les normes de circulació i respecta la resta de persones usuàries de la via pública, especialment els vianants. Així mateix, la campanya també busca recollir dades que el SCT agregarà per poder treballar en una estadística i disposar d’una radiografia més completa d’aquests fenòmens en auge.


Un esforç continuat que dona fruits


El desplegament de la iniciativa al Prat tindrà una especial incidència a en les zones més comunes d’ús de les bicicletes i VMP, com la plaça Catalunya i la resta de places i illes de vianants. Al municipi, ja s’han portat a terme diverses accions amb el mateix objectiu. Així, la Policia Local, a més de les tasques de vigilància, va fer una campanya informativa sobre patinets l’any passat. L’Ajuntament, els darrers anys, ha aprovat una ordenança de circulació de vehicles i vianants en què, entre d’altres, es concreten les normes de circulació dels VMP i també ha engegat campanyes de civisme centrades en les noves formes de mobilitat.

MAS:  L’alcalde del Prat convida els presidents del Govern espanyol i la Generalitat i d’altres autoritats del país a visitar l’espai natural de la Ricarda


Amb aquesta nova iniciativa, s’espera que es redueixin els incidents en què es veuen implicats els patinets, tal com ja ha passat a la ciutat amb les bicicletes. Ho reflecteixen les xifres d’aquest any a 30 de setembre, amb 17 accidents registrats, que mostren una tendència a la baixa respecte a 2022, en què se’n van produir 38.      


La normativa detallada sobre mobilitat es pot consultar a elprat.cat/mobilitat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEstrenes teatrals i musicals als escenaris de la ciutat a l’octubre i novembre
Artículo siguienteLa 47 edició de la Col·lectiva acull un any més als artistes Pratencs
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí