Inicio Actualidad Se suspenen tots els actes del Corpus en rebuig a l’assassinat masclista...

Se suspenen tots els actes del Corpus en rebuig a l’assassinat masclista d’aquesta matinada

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Cornellà ha decidit suspendre totes les activitats de la festa major del Corpus previstes per a aquest diumenge, 11 de juny,  després que aquesta matinada una dona ha estat assassinada presumptament a mans de la seva parella, al barri de la Gavarra.

Aquesta tarda, a les 19.00 hores, s’ha convocat un acte de condemna a la plaça de Catalunya, on es convoca a tota la ciutadania. Així mateix, s’han decretat tres dies de dol, avui, dilluns 12 i dimarts 13 de juny.

A continuació podeu consultar el comunicat institucional emès per la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Cornellà.

Comunicat de l’Ajuntament de Cornellà per l’assassinat d’una dona víctima de violència masclista

  • La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Cornellà, presidida per l’alcalde, ha decidit suspendre tots els actes de la FESTA MAJOR que acaben avui diumenge
  • S’han decretat tres dies de dol i s’ha convocat una concentració a les 19h a la plaça de Catalunya per rebutjar aquest cas de violència masclista
  • L’Ajuntament, seguint el protocol que s’aplica en aquests casos, ofereix tots els recursos disponibles als familiars de la víctima, informació, orientació i atenció social, jurídica i psicològica
MAS:  Obertes les inscripcions al taller de narrativa sobre sentiments i emocions, en el marc del Premi literari Delta

Avui haurien d’estar culminant els actes de la Festa Major de Cornellà, una manifestació cívica i de la convivència de la ciutadania i les entitats de la ciutat.  Malauradament ha estat alterada per un fet criminal, relacionat amb la violència masclista. Una ciutadana de la nostra comunitat ha estat assassinada aquesta matinada, presumptament a mans de la seva parella, al carrer Cornellà Modern, fet que ens porta a expressar de forma rotunda i enèrgica el nostre rebuig i condemna.

El consistori manifesta el  més sentit condol a la família de la dona i com a mostra de rebuig s’han declarat tres dies de dol, avui 11 de juny, dilluns 12 i dimarts 13 de juny. Aquesta tarda, a les 19h es farà un acte de condemna a la plaça de Catalunya, on es convoca a tota la ciutadania.

MAS:  Més verda, humana i segura, així és Cornellà de Llobregat

Des del coneixement dels fets, l’Ajuntament conjuntament amb la Generalitat de Catalunya ha aplicat el protocol contra la violència masclista, i posa a disposició de la família tots els recursos disponibles, entre ells l’atenció social, jurídica i psicològica necessària per afrontar aquest tràgic moment.

La corporació condemna i rebutja qualsevol conducta no respectuosa amb les dones i principalment els gestos i actituds violentes, fent una crida a la conscienciació ciutadana. L’Ajuntament de Cornellà encoratja a tota la societat perquè respongui de manera contundent contra aquest tipus de violència i que tota la ciutadania faci pressió perquè no es toleri cap manifestació que la pugui justificar.

El consistori insisteix en fer saber a totes les dones que estan vivint aquest tipus de situacions que no estan soles, i que, davant de qualsevol indici de violència, demanin ajuda.

MAS:  L’Institut El Prat de Llobregat canvia de denominació i passa a anomenar-se Institut Rosa Ribas Parellada

- Te recomendamos -
Artículo anterior¿Qué multa me puede caer si no voy a la mesa electoral en Baix Llobregat?
Artículo siguienteL’alcalde de Cornellà condemna l’assassinat i qualifica els fets com un acte que ha enterbolit a una ciutat pel fang de la violència masclista
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí