Inicio Actualidad L’alcalde de Cornellà condemna l’assassinat i qualifica els fets com un acte...

L’alcalde de Cornellà condemna l’assassinat i qualifica els fets com un acte que ha enterbolit a una ciutat pel fang de la violència masclista

L’alcalde ha comunicat la decisió presa per la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de convocar tres dies de dol i una concentració avui a les 19h a la plaça de Catalunya per rebutjar aquest cas de violència masclista

Avui diumenge, a les 13h, l’alcalde de Cornellà Antonio Balmón ha comparegut davant els mitjans de comunicació per condemnar l’assassinat masclista que ha tingut lloc aquesta matinada a la nostra ciutat. L’edil ha començat la seva intervenció manifestant: “Avui es un dia dur i trist per a una ciutat que s’ha vist enterbolida pel fang de la barbàrie masclista”.

Des de la més absoluta indignació, Antonio Balmón ha remarcat: ”no pensem acceptar cap violència ni agressió vers les dones” i  ha mostrat la seva solidaritat amb la família.  

MAS:  Incendio mortal en Ripollet: un vecino pierde la vida

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament, convocada d’urgència per l’alcalde, ha determinat la suspensió immediata de tots els actes de Festa Major que avui acabava, i tal com ha afirmat l’alcalde: “Hem decidit convocar tres dies de dol i una concentració cívica aquesta tarda a les 19h per mostrar la nostra solidaritat amb el menor i la seva família, i per dir de forma serena però contundent que no pensem acceptar cap violència d’aquest tipus”.

Antonio Balmón ha puntualitzat que la patrulla que ha intervingut aquest matí “és la que actua de forma habitual en la ciutat en aquests casos, formada per membres de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra”. Balmón ha remarcat: ”ha estat un cop molt dur per a aquesta ciutat on tenim un compromís ferm”, “no va de paraules, va de fets d’una ciutat que contínuament manifesta la seva determinació contra una barbàrie que conviu de vegades de forma no present, no la sentim, però que està aquí i l’hem d’erradicar. La forma més contundent de fer-ho és manifestant un gran compromís cívic per la igualtat, per la llibertat i per desterrar la violència”.

L’alcalde ha convocat la ciutadania a l’acte de rebuig que tindrà lloc aquesta tarda a la plaça de Catalunya, a les 19h: “farem un acte solidari, on la cultura estarà també present amb la lectura d’un manifest i la intervenció dels castellers i altres entitats ciutadanes, a més de cinc minuts de silenci”.

Des del coneixement dels fets, l’Ajuntament conjuntament amb la Generalitat de Catalunya ha aplicat el protocol contra la violència masclista, i posa a disposició de la família tots els recursos disponibles, entre ells l’atenció social, jurídica i psicològica necessària per afrontar aquest tràgic moment.

MAS:  1350 participants a la Cursa Solidària de Reis

La corporació condemna i rebutja qualsevol conducta no respectuosa amb les dones i principalment els gestos i actituds violentes, fent una crida a la conscienciació ciutadana. L’Ajuntament de Cornellà encoratja a tota la societat perquè respongui de manera contundent contra aquest tipus de violència i que tota la ciutadania faci pressió perquè no es toleri cap manifestació que la pugui justificar.

El consistori insisteix en fer saber a totes les dones que estan vivint aquest tipus de situacions que no estan soles, i que, davant de qualsevol indici de violència, demanin ajuda.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorSe suspenen tots els actes del Corpus en rebuig a l’assassinat masclista d’aquesta matinada
Artículo siguienteMilers de persones rebutgen la violència masclista a Cornellà
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí