Inicio Actualidad Prendre consciència del cos a partir dels 60 anys

Prendre consciència del cos a partir dels 60 anys

Esteu aquí

El Teatre L’Artesà i el Centre Cívic Palmira Domènech han impulsat diferents pràctiques per apropar la dansa a la gent gran

Foto: Inma Quesada

divendres, 17 març, 2023 – 12:00


L’art té la capacitat per a repensar els llocs comuns, superar clixés, i  convidar-te a transitar per camins que potser no t’hauries plantejat mai. Un d’aquests grans prejudicis que la pràctica artística pot i ha de desfer és el de l’edat: hi ha cossos legítims per a la dansa, d’altres queden exclosos. Què passa si estirem del fil i, en aquest deixar-nos emportar, el món de les danses urbanes passa a formar part de l’imaginari d’un grup de dones majors de 65 anys? Aquest és el sisme que el Centre Cívic Palmira Domènec i el Teatre L’Artesà han posat en marxa aquest mes de març amb diferents trobades entre gent gran i pràctiques de moviment, amb l’objectiu d’estendre’s en el temps i sacsejar aquests clixés.

MAS:  El mes de desembre en xifres destacades, a Cornellà en Titulars


Així va ser amb la invitació a una ballarina i coreògrafa de les danses urbanes, com és la pratenca Úrsula Rilo, a obrir el seu univers i practicar el soul training a les 9:30h d’un dilluns amb un grup de dones de més de 65 anys, veritables protagonistes de la dècada de les 60 i 70 on es practicaven aquestes danses que ara Hip Hop Prat treballa i promou a la ciutat. Els i les joves que conformen la companyia d’Úrsula Rilo van presentar el 10 de març els seus moviment frenètics davant de totes elles en un passi especial a la Sala Petita de L’Artesà on es va generar un fil invisible amb dues generacions pratenques unides per la dansa. No només queda aquí: aquest mateix grup de dones a partir d’ara s’ajuntaran a la Palmira a les 9:30h per moure’s i prendre consciència del seu propi cos. De la mà de la mateixa Úrsula Rilo, una sala del Palmira es va transformar per una bona estona en un club a l’estil de Chicago on ballar en soul train. Moure el cos propi i animar el moviment dels altres cossos en una festa improvisada.

MAS:  400 places socials per a les activitats d'estiu


Algunes comencen un camí entorn al moviment i d’altres són ja fidels de L’Artesà. El grup d’Apuntador@s, dispositiu del Palmira i L’Artesà ja neix amb l’objectiu de trencar la còmoda passivitat de la butaca davant de l’escenari i deixar de ser espectadores per sentir-se partícips de l’experiència artística. Amb la complicitat de l’Escola d’Arts en Viu, dimecres 15 van participar d’una jornada intergeneracional en el marc de les assignatures de creació impulsades amb Teatre L’Artesà. Així, les Apuntador@s van passar una tarda ballant i posant el cos en joc amb l’alumnat d’entre 10 i 15 anys que cada setmana desenvolupen els seus processos de creació acompanyats del col·lectiu Big Bouncers i d’Albert Espinosa. Una oportunitat per creuar generacions i experiències de la pràctica artística, tot des d’una perspectiva lúdica i creativa.

MAS:  El centre cívic Jardins de la Pau acull una celebració intergeneracional de Sant Jordi basada en millorar el benestar emocional comunitari


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDansa Metropolitana entra a Can Bagaria i altres espais de Cornellà
Artículo siguienteNova edició de la Fira APROPA al Citilab: orientació professional i acadèmica per a l’alumnat de Cornellà
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí