Inicio Actualidad La ciutadania valora positivament la Festa Major puntuant-la, majoritàriament, per sobre de...

La ciutadania valora positivament la Festa Major puntuant-la, majoritàriament, per sobre de set

Esteu aquí

Més de set-centes persones responen l’enquesta de valoració de la Festa Major

Una imatge de la plaça de la Vila plena al concert de Tamara Jerez

dilluns, 2 octubre, 2023 – 16:00


La Festa Major 2023 s’ha celebrat del 22 al 25 de setembre, seguint un model consolidat de festa descentralitzada, amb un total de 89 activitats distribuïdes en diferents zones de la ciutat i facilitant espais de trobada de la ciutadania amb amics, família o veïns. 


La ciutadania ha pogut valorar diferents aspectes de la festa a l’enquesta d’opinió sobre la Festa Major. L’enquesta ha tingut un alt grau de participació, amb més de 700 respostes en els sis dies que ha estat activa. La valoració és molt positiva: el 54,6% de la població valora la Festa Major amb un 7 o més i la nota mitjana és de 6,30.

MAS:  Què fer aquest cap de setmana a Cornellà


La participació en les activitats també ha estat molt elevada amb aforaments plens a les sessions de La Cirquera, els concerts Homenaje a Mecano i OBK al CEM Julio Méndez, les actuacions de La Zowi a La Zona Jove Estació, la sessió de DJ dissabte a la nit al parc Fondo d’en Peixo, el concert de Tamara Jerez a la plaça de la Vila o la proposta del Teatre Kaddish a la Sala Petita de L’Artesà, amb entrades exhaurides.


Els espais millor valorats són la plaça de la Vila, la Zona Jove Estació i el parc Fondo d’en Peixo, aquest últim valorat amb la nota màxima pel 28% de les respostes.


Tipologia diversa d’activitats


Les activitats de cultura popular i tradicional i les activitats musicals són les més nombroses de la Festa Major. Les de cultura popular representen un 26,3% del total i les musicals un 35,5%. Les dues tipologies reben una bona valoració per part de la ciutadania, amb un 3,39 sobre cinc per a les propostes de cultura popular i un 2,57 sobre cinc per a les activitats de música i espectacles.

MAS:  Tragedia en el Vilabella: muere un agricultor al volcar con el tractor


Les propostes familiars també reben una bona puntuació a l’enquesta, amb un 2,73 de nota mitjana. L’opinió respecte del castell de focs és diversa: la puntuació mitjana que rep és d’un 2,39, però a l’apartat de suggeriments i comentaris hi ha una clara tendència demanant un castell de focs únic i amb música, recuperant el model d’anys anteriors.


Participació local


Un 37% de les activitats són organitzades per entitats de la ciutat, sobretot les activitats relacionades amb la cultura popular organitzades per la Federació El Nus i les entitats que en forment part, però també han participat d’aquesta Festa Major les entitats musicals, esportives, associacions de veïns, entitats i col·lectius de dansa, cases regionals o gastronòmiques.

MAS:  Inscripcions obertes per a la 8a Festa del Riu


Dins de la programació musical de la festa, a més de les entitats, hem escoltat noms de grups i músics pratencs a la Mostra de músiques locals  (amb Caba, Ana Sanchez, Go Faster i Avui Impossible), El Salao DJ Set a la Zona Jove Estació, els incombustibles The Blue Majers i el concert vermut Karapapa & Friends al Fondo.


Canals d’informació


La ciutadania s’informa principalment de les activitats de Festa Major a través del programa de Festa Major, un 80,9% dels enquestats indica que és un dels principals canals d’informació de la festa. L’espai web de Festa Major també es consolida com a punt d’informació, amb un total de 63.664 visites,  i les xarxes socials, principalment Instagram.


A continuació es poden veure algunes dades extretes de l’enquesta en forma de gràfics.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Fageda confirma su compromiso sostenible como iniciativa de responsabilidad social en su origen frente al sector del retail y el gran consumo
Artículo siguienteRentabilidad en 2024: La profesionalización de los servicers inmobiliarios como factor determinante
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí