Inicio Actualidad Demà, 7 de març, acte de ciutat a la plaça de Catalunya...

Demà, 7 de març, acte de ciutat a la plaça de Catalunya per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Esteu aquí

Abans es durà a terme una marxa feminista per diferents carrers de la ciutat

dilluns, 6 març, 2023 – 13:15


La nostra ciutat es prepara per commemorar una de les dates més importants del  calendari feminista. El 8 de març és una data que pretén reivindicar la igualtat entre dones i homes i alhora també lluitar per l’eliminació de la discriminació per raons de gènere.


Amb aquest motiu, demà, a les 18:30 h, la plaça de Catalunya acollirà una nova edició del tradicional acte de ciutat per commemorar el Dia Internacional de les Dones al Prat.

MAS:  “Abans, jo pensava que el Prat era una pista d’aeroport, però ara que l’he anat coneixent, crec que molta gent de fora no és conscient de la riquesa que té”.


Abans, però, i gràcies a un procés comunitari de preparació d’aquest esdeveniment, es duran a terme diferents marxes feministes pels carrers de la ciutat, on hi participaran les entitats i col·lectius feministes del Prat. Podeu consultar els punts de sortida al següent enllaç.


El punt de trobada de totes les marxes serà la font del Lleó (a la cruïlla de l’avinguda Verge de Montserrat i el carrer Frederic Soler) per tal d’arribar com un sol bloc a la plaça de Catalunya, enmig de càntics i proclames feministes.


Un cop allà es donarà inici a l’acte de ciutat amb ”Entranya”, una representació dirigida per Marina Mora i que tindrà motius tribals com a fil conductor.

MAS:  Una seixantena de flamencs al Delta del Llobregat, captats pel Consorci dels Espais Naturals


Aquesta performance feminista girarà entorn a la Haka, una dansa tradicional d’origen maori, coneguda per ser el ball que fan els equips nacionals de rugbi de Nova Zelanda, abans de cada partit.


“Entranya” pretén mostrar la tribu com símbol de creixement individual i col·lectiu i alhora representa una actitud de força de grup, de refugi, cura, empatia, música, foc i dansa. En l’imaginari social, les tribus són un espai segur per a la pròpia identitat i alhora són un símbol de suport i escut. També suposen un sentiment de pertinença basat en la unió, els lligams més ancestrals, l’empoderament i la llibertat.


Juntes, més fortes


La campanya entorn del Dia Internacional de les Dones a la nostra ciutat vol visibilitzar i posar en valor la sororitat. Un concepte entès com la recerca de relacions positives, de participació i d’aliança entre totes les dones del món.

MAS:  8.790 persones es beneficien dels serveis de la Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents


Dones de diversos orígens i condicions amb una fita comú: erradicar les desigualtats, les violències i les discriminacions que pateixen les dones per tal d’aconseguir una societat justa i igualitària.


El lema escollit per fer la difusió del programa d’activitats a les xarxes socials és #JuntesMesFortes. El podreu trobar juntament amb el hashtag identitari de la ciutat #ElPratFeminista.


Programa d’activitats


Podeu consultar la informació sobre totes les activitats al voltant al Dia Internacional de les Dones al següent enllaç.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorUna dotzena de projectes transformen el paisatge urbà de Cornellà
Artículo siguienteL’Escola Bernat Metge, guardonada en la First Lego League Challenge
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí