Inicio Actualidad El Prat estrena un servei de vehicle elèctric compartit i una xarxa...

El Prat estrena un servei de vehicle elèctric compartit i una xarxa de punts de recàrrega

Esteu aquí

El nou mitjà de mobilitat sostenible estarà disponible per a ús ciutadà quan finalitzi el període de prova

dimarts, 21 febrer, 2023 – 13:30


L’Ajuntament del Prat acaba d’engegar dos nous serveis que permetran a la ciutat fer una passa important cap a una mobilitat més sostenible i lliure d’emissions. Les iniciatives es van presentar ahir en un acte en què van intervenir l’alcalde, Lluís Mijoler Martínez, i el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, Quim Bartolomé Capdevila.


“Si demanem a la ciutadania que faci un esforç per millorar la mobilitat i fer-la més sostenible i saludable per a les persones, l’Ajuntament ha d’oferir-los les eines per fer-ho possible”, va explicar l’alcalde Mijoler després de participar en una demostració del funcionament dels dos nous serveis.


Així, ahir es va posar en marxa un servei de mobilitat elèctrica compartida que té com a tret més innovador el fet que els vehicles podran ser utilitzats tant pels treballadors i treballadores del consistori, en els seus desplaçament per motius de feina, com per la ciutadania, per a usos particulars. De moment, el servei es troba en fase de proves i només el podrà fer servir la plantilla municipal, però en unes dues setmanes està previst que estigui disponible per a tothom que visqui o treballi al Prat.

READ  Caminada saludable en el Dia Mundial de l'Activitat Física


En qualsevol dels casos, la persona interessada haurà de reservar el servei mitjançant l’aplicació de mòbil El Prat Carsharing (podeu descarregar-la des de Google Play i des d’App Store). Gràcies a aquest sistema, es garanteix que la persona usuària sempre trobi el vehicle carregat i que s’optimitzi l’ús de l’espai públic.


Perspectiva de creixement


Amb una flota integrada per 8 unitats, que s’ampliarà fins a 12 (incloent-hi una furgoneta) els propers mesos, el Prat es convertirà en el municipi amb la flota més gran de vehicles elèctrics compartits de Catalunya. L’autonomia d’aquests és d’entre 250 i 320 quilòmetres en funció del model.


La voluntat del consistori és que les empreses del municipi s’adhereixin a la iniciativa i que hi aportin vehicles que puguin fer servir les seves plantilles i que, fora de l’horari laboral, estiguin també disponibles per a la ciutadania. “Volem fer captació d’empreses, perquè, si elles hi intervenen, la flota es pot multiplicar ràpid”, va explicar el tinent d’alcalde d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, Quim Bartolomé.

READ  Arriba una nova edició de les Jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans


Els vehicles estan estacionats a la via pública en un dels quatre espais de la ciutat habilitats per a la recàrrega: plaça d’Espanya; avinguda de Verge de Montserrat, davant de l’escola Galileo Galilei; avinguda de Verge de Montserrat, davant de Cases d’en Puig; i al costat del Centre de Promoció Econòmica. Les persones que facin ús d’algun d’ells, un cop finalitzat el servei, l’hauran de deixar al mateix lloc on l’han agafat i amb el sistema de càrrega activat.


La tarifa del servei per a les persones residents i treballadores al municipi és de 3,85 € / hora i de 38,5 € / dia. D’aquesta manera, el preu d’ús dels vehicles del Prat és més baix que el lloguer d’aquest mateix servei en qualsevol altra ciutat. Abans del primer ús, la persona interessada s’haurà de registrar al servei a través d’un formulari.

READ  Cornellà dona suport a la campanya d'emergència per a la població víctima del terratrèmol al Marroc del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament


Xarxa de punts de recàrrega

Aquest nou servei de mobilitat sostenible entra en funcionament després de l’estrena, divendres passat, de 18 punts de recàrrega elèctrica ubicats als quatre espais de la ciutat habilitats específicament per a aquest ús. La xarxa és oberta a qualsevol persona que vulgui carregar-hi el vehicle i, també en aquest cas, funciona mitjançant una aplicació de mòbil, l’EV Charge (podeu descarregar-la a Google Play i a App Store).


Entre els punts de recàrrega elèctrica, n’hi ha de càrrega ràpida (potència de 50 Kw) i de semi-ràpida (potència 22 Kw). La tarifa del servei és de 0,25 euros/kWh durant el dia (de 8h a 22h) i 0,20 euros/kWh, durant la nit. Els nous punts de recàrrega se sumen als que ja hi ha als aparcaments de Prat Espais i als que ha desplegat l’AMB a la ciutat.


Tots dos serveis estan co-finançats pel programa d’ajuts per a projectes innovadors en mobilitat elèctrica MOVES Proyectos Singulares, del Ministeri per a la Transició Energètica i el Repte Demogràfic.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNova convocatòria d’ajuts “Ocupació + Transformació” dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives
Artículo siguiente“Fem sortir els colors del gris“, campanya ambiental per millorar la gestió dels residus
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí