Inicio Actualidad El Museu de Matemàtiques de Catalunya s’ampliarà i es traslladarà a Can...

El Museu de Matemàtiques de Catalunya s’ampliarà i es traslladarà a Can Bagaria

L’Ajuntament de Cornellà i el Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) han signat un conveni de col·laboració per traslladar el museu a una de les naus buides del sector de Can Bagaria. D’aquesta manera, es dona resposta a les necessitats d’espai d’aquest equipament cultural, amb una mitjana de 100.000 visitants per any en els darrers temps, sumant 458.000 persones en els seus nou anys de vida. 

El 2 de febrer de 2014, iniciava la seva activitat el MMACA en els 300 metres quadrats de la segona planta del Museu Palau Mercader, esdevenint el primer espai museístic de l’Estat espanyol destinat exclusivament a les matemàtiques. El seu objectiu principal era i és apropar les ciències exactes al conjunt de la societat a través de diferents activitats dinàmiques que desmitifiquen aquesta ciència com una formació complicada i avorrida. 

MAS:  Diverses accions i activitats commemoraran el Dia de la Visibilitat Transgènere al Prat

El nou recinte disposarà d’una superfície de 1.500 metres quadrats i permetrà el creixement del Museu de Matemàtiques. L’Ajuntament serà el responsable de la restauració i del condicionament de l’edifici, readaptant la finca perquè el museu pugui consolidar i ampliar la seva activitat, mantenint l’essència patrimonial i històrica del local.

A més, disposa de jardins exteriors a tocar amb l’Escola Municipal de Música Roser Cabanes, fet que oferirà la possibilitat d’organitzar activitats a l’aire lliure entre els dos centres, delimitant una nova zona cultural a la ciutat per divulgar els conceptes musicals i matemàtics, dos temes que estan més relacionats del que pot semblar a priori.

Plànol situació futura seu del MMACA

MAS:  El Prat, compromès amb els drets del col·lectiu LGTBIQ+

Prop de 500.000 visitants en nou anys 

El museu ofereix una programació estable adreçada als escolars de primària, d’ESO i de batxillerat; i durant els caps de setmana, obre la seva exposició permanent i organitza diferents activitats familiars. De fet, dels prop de mig milió de visitants del museu, 425.000 persones són escolars. La majoria són de la zona metropolitana, però també d’altres indrets de Catalunya i, fins i tot, del conjunt d’Espanya. El MMACA també disposa de diferents materials pedagògics que cedeix als professors i professores per facilitar la comprensió de diferents conceptes matemàtics entre el seu alumnat. 

La seva exposició permanent, el servei de recolzament i assessorament als professors de matemàtiques, a més de les seves activitats lúdiques obertes al públic general, han propiciat el ressò internacional del museu, inspirant a científics de diferents països -d’Alemanya, d’Itàlia, de Turquia, de Costa Rica, de Mèxic o, fins i tot, del Japó-, que han replicat aquest museu en les seves localitats.

MAS:  L'oficina del Síndic de Greuges visitarà el Prat el 20 de gener

Les línies d’actuació del projecte es basen a continuar amb la tasca de divulgació i d’estimulació d’una imatge social positiva de les matemàtiques, posant de manifest la seva presència i el paper que juguen per a la nostra cultura i per al nostre progrés, així com en donar suport a la tasca de tots els centres educatius, des d’infantil fins a la universitat, complementant-la amb propostes que surten fora de les aules.

Llegeix la nota de premsa completa

 

 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorL’Ajuntament i la ciutadania pratenca mantenen viu el seu compromís amb Ucraïna un any després de l’inici del conflicte
Artículo siguienteEl Connecta Jove arriba a la seva 10a edició
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí