Inicio Actualidad El Mapa de l’Energia rep el Premi Espai de Connexió

El Mapa de l’Energia rep el Premi Espai de Connexió

Esteu aquí

La Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) reconeix amb aquesta distinció el projecte pratenc que, en col·laboració amb l’empresa Recitty, recull els consums energètics dels edificis de la ciutat, tant elèctrics com de gas.

dimecres, 19 octubre, 2022 – 14:00


El Mapa de l’Energia de la ciutat ha rebut el Premi Espai de Connexió de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, al Congrés Smart City celebrat a Palma, el passat 10 d’octubre. El guardó reconeix la col·laboració públicoprivada de projectes reals d’empreses conjuntament amb l’administració pública. En aquest cas, l’Ajuntament del Prat ha contractat l’empresa Recitty, especialista en projectes de ciutats intel·ligents per a l’eficiència energètica.

READ  Citilab impulsa dos projectes vinculats a la digitalització del comerç local


Recordem que el passat mes d’abril, l’ajuntament va posar en marxa el mapa energètic de la ciutat. Amb aquesta eina es poden consultar diferents dades dels edificis que s’hi troben al municipi: l’any de construcció, la superfície del solar i el consum d’energia, gas o electricitat. L’objectiu d’aquesta eina és proporcionar a les comunitats veïnals la informació suficient per saber si el seu edifici pot necessitar o no una millora energètica.


De fet, la rehabilitació energètica és fonamental per reduir el cost de la factura energètica, ja que s’estima que el consum pot reduir-se entre un 30 i un 60%. Fonamentalment, consisteix en aïllar l’edifici, actualitzar les finestres, proteccions solars, electrificació i instal·lacions d’aerotèrmia a les llars, etc. Per a més informació, poden visitar la Casa de l’Energia, l’espai municipal de referència en qüestions energètiques de la ciutat.

READ  Trobada per valorar la primera temporada de Girem el món


El Mapa de l’Energia forma part de l’estratègia global de transició energètica de la ciutat, fruit de les accions recollides a la Declaració d’Emergència Climàtica aprovada el passat mes de setembre de 2020.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Guàrdia Urbana de Cornellà imposa més de 1.300 sancions a patinets
Artículo siguienteEl 3 de novembre, acte de commemoració pel 25è aniversari del Servei de Mediació de l’Ajuntament
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí