Inicio Actualidad El Connecta Jove arriba a la seva 10a edició

El Connecta Jove arriba a la seva 10a edició

dijous, 16 febrer, 2023 – 13:45


En marxa la 10a edició del Connecta Jove. Una iniciativa desenvolupada per la Fundació Catalana de l’Esplai, que compta amb el suport de l’Ajuntament, que té per objectiu que l’alumnat de 4t d’ESO ensenyi a utilitzar el telèfon mòbil o portàtil a persones adultes de la ciutat.


Aquesta experiència forma part del Servei Comunitari, un projecte educatiu amb utilitat social que es fonamenta amb la metodologia d’aprenentatge servei, en la qual l’alumnat es forma treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. El Connecta Jove, com totes les activitats del servei comunitari, forma part del currículum escolar i és per tant, és avaluable.

MAS:  Cornellà reivindica el talent femení durant la commemoració del 8M


Formar-se per formar


La primera fase correspon a la formació prèvia dels i les joves que hi participen. Es va iniciar al gener amb l’alumnat de l’Institut Escola del Prat, l’Institut Estany de la Ricarda, l’Institut Ribera Baixa, l’Institut Baldiri Guilera i l’Institut Salvador Dalí. Actualment, estan participant un total de 50 alumnes d’aquests centre educatius.


A finals de gener, es va iniciar la segona fase del projecte, la més esperada, la del servei en benefici de la comunitat. En aquesta edició els i les joves impartiran classes d’ús de mòbils i portàtils als centres cívics Palmira Domènech, Jardins de la Pau i Delta del Llobregat.

MAS:  Més d’una vintena d'artistes graven una cançó contra l'ampliació de l'aeroport


Objectius del connecta jove


  • Promoure i augmentar la participació dels i les joves com a agents promotors de la societat de la informació i la inclusió social.

  • Reforçar en els i les joves participants les seves habilitats socials, comunicatives, d’organització i planificació del treball.

  • Millorar les competències en l’ús dels ordinadors i dels dispositius intel·ligents mòbils promovent-ne un ús responsable

  • Crear llaços i vincles entre la ciutadania i potenciar les relacions intergeneracionals.

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Museu de Matemàtiques de Catalunya s’ampliarà i es traslladarà a Can Bagaria
Artículo siguienteAfectacions al trànsit durant Carnaval
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí