Inicio Actualidad Comença el Carnaval de la Gola!

Comença el Carnaval de la Gola!

Esteu aquí

El programa del #carnavaldelprat es desenvoluparà des del dijous 16, Dijous Gras, fins al dimecres 22 de febrer, Dimecres de Cendra

dimarts, 14 febrer, 2023 – 14:15


El Prat es prepara per gaudir d’un nou Carnaval! Durant una setmana es viuran els dies més bojos del calendari popular festiu, amb un programa d’activitats per a tots els públics i amb la Gola com a reina del Carnaval. La Comissió de Carnaval, on participen entitats i diferents col·lectius de la ciutat, treballa des de fa setmanes preparant un Carnaval que arriba amb més ganes de gresca que mai, després de dues edicions sense poder desenvolupar amb normalitat.


Com mana la tradició, el Carnaval començarà el Dijous Gras amb les truites com a protagonistes indiscutibles de la jornada. Al matí, concurs de truites al Mercat Municipal i a la tarda, mostra de truites infantil i juvenil i Truitada popular als jardins de la Pau, que es transformen en la pl. de la Gola durant una setmana. Durant tota la tarda, hi haurà jocs infantils i l’animació de la Xaranga de la Casa de Aragón.  El ninot de Carnestoltes sortirà al carrer en cercavila, acompanyat de les autoritats del Carnaval. La Gola iniciarà el seu regnat amb el pregó d’inici del Carnaval i tancarem la jornada amb focs d’artifici.

READ  Continuen les mesures restrictives per l'alerta de sequera en fase d'excepcionalitat


Divendres 17, Sant Cosme es tenyirà de color i música amb la seva rua, que recorrerà el c. Riu Llobregat, amb les comparses de la comunitat educativa i els veïns i veïnes de Sant Cosme. El Mercat Municipal seguirà amb les delícies gastronòmiques del Showcooking que realitzarà Cookingrup Prat amb un menú 100% pota blava.


Dissabte 18 és el dia de festa grossa! Al matí, la Cort dels Pecats Capitals recorrerà els Mercats amb la Colla de Diables del Prat, animant la compra, i la Colla Picacrestes farà la cercavila dels balls tradicionals del Carnaval del Prat. A la tarda, grups i comparses prendran els carrers en la Rua de Carnaval, que omplirà de música i colors la ciutat, amb disfresses i coreografies per celebrar i gaudir de la festa! La sortida serà a les 18 h, des de l’av. Pare Andreu de Palma i tindrà el final a la pl. de Catalunya, on la música i el Sarau de la Cort dels Set Pecats rebran les comparses participants. Podeu consultar horari i recorregut detallat al web de Carnaval.

READ  El Síndic presenta al ple el seu informe anual corresponent a 2021


Durant tota la setmana festes i balls ens faran moure el cos a ritme de Carnaval: diumenge a Jardins de la Pau, dissabte a la nit a La Capsa o dimarts a l’Equipament Cívic Delta. També activitats familiars i infantils als equipaments culturals: Circ de Carnaval al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa, tallers i treballs manuals als Centres Cívics Jardins de la Pau i Palmira Domènech i una selecció de llibres de Carnaval a la Biblioteca Antonio Martín.


Dimecres de Cendra ens acomiadarem del Carnaval. Ploraners i ploraneres acompanyaran el difunt Rei Carnestoltes en la processó del Plor i el Dol per Sa Majestat fins a la pl. de la Vila. Allà la pena serà més lleu gràcies a la Sardinada popular i al ball familiar. Escoltarem les darreres paraules del Rei Carnaval i amb l’encesa de la foguera de la Quaresma donarem per tancat el Carnaval.

READ  La Biblioteca Antonio Martín amplia horari i aforament


Consulta tota la programació d’activitats al web de Carnaval o descarrega’t el cartell amb tota la programació. 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorComença un nou cicle d’activitats per apropar-nos als valors ambientals de la ciutat
Artículo siguienteLa guerra; temàtica escollida pel Connexions d’aquest curs
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí